Potrivit unui studiu realizat de un profesor de la Universitatea din Madrid, arata cum pot fi fericiti angajatii la locul de munca si ce sunt dispusi sa faca acestia pentru a atinge nivelul de satisfactie dorit.

Fericirea la serviciu creste direct proportional cu salariul, care trebuie sa fie mai mare decat al colegului, potrivit unui studiu realizat de profesorul Eduardo Perez Asenjo de la Universitatea Carlos III din Madrid.

Autorul cercetarii mai spune ca nu doar propriul salariu influenteaza fericirea angajatului, ci si cat castiga colegii sai. Astfel, pentru ca un angajat sa se declare fericit la locul de munca, iar performantele lui sa fie pozitive, trebuie ca salariul lui sa nu fie mai mic decat cel al colegilor sai, scrie iht.com.

De asemenea, studiul mai dezvaluie un rezultat cel putin surprinzator – in cazul in care un individ are un salariu mai mic decat al colegilor, acea persoana va lucra mai multe ore.

„Explicatia acestui fapt se afla, cel mai probabil, in comparatiile sociale, pe principiul ca «daca cei alaturi de care lucrez castiga mai mult decat mine, voi castiga si eu la fel de mult ca ei daca muncesc mai mult»”, a spus profesorul Eduardo Perez Asenjo.

Potrivit autorului cercetarii, acesta ar putea fi un criteriu important de care ar trebui sa se tina cont atunci cand sunt fixate salariile angajatilor, in conditiile in care, din punctul sau de vedere, un angajat multumit este mult mai eficient decat unul nemultumit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.