Acasă Utile Cum sa dormi mai putin, dar sa te trezesti mult mai odihnit:...

Cum sa dormi mai putin, dar sa te trezesti mult mai odihnit: Formula prin care Nikola Tesla reusea sa stea treaz mai bine de 22 de ore!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Odihna are un rol vital atunci cand vorbim despre sanatatea organismului si functionarea creierului. Un somn odihnitor are ca rezultat cresterea energiei in organism, un sistem imunitar mai puternic, o stare generala mai buna si chiar o viata mai lunga. Insa, contrar asteptarilor, un somn odihnitor nu tine neaparat de numarul de ore dormite ci de tehnica folosita. „BrightSide.me“ a aflat cum reuseau Nikola Tesla, Leonardo da Vinci sau Salvador Dali sa se odihneasca folosind putine ore pentru somn.

Formula de dormit : 4 ore (prima faza) + 2 ore (a doua faza) = 6 ore Stramosii nostri dormeau in doua faze separate de o perioada de veghe. Aceasta perioada era folosita pentru practicile spirituale. Daca doriti sa incercati somnul polifazic, dar nu stiti de unde sa incepeti, aceasta este o buna metoda de inceput. Pentru majoritatea oamenilor, este cea mai confortabila optiune si poate fi suplimentata cu 30 de minute de somn in perioada de adaptare.

Formula de dormit: 4 reprize de 30 de minute la fiecare 6 ore = 2 ore Buckminster Fuller a venit cu cea mai eficienta tehnica de dormit constand in 4 faze de 30 de la fiecare 6 ore. El pretindea ca nu s-a simtit niciodata mai energic. Dupa 2 ani de la acest program, faimosul inventator a fost examinat de medici, care au constatat ca este intr-o stare de sanatate perfecta. Se pare ca acesta este una dintre cele mai drastice metode de dormit, arata Adevarul.

Formula de dormit : 6 reprize de 20 de minute pauza la fiecare 4 ore dormite = 2 ore Pentru multi, aceasta este o tehnica de dormit eficienta si nu foarte drastca. Exista insa un neajuns: nu puteti sa intrerupeti programul si sa treceti peste anumite perioade de dormit, pentru ca altfel va veti simti obositi. Aceasta metoda era folosita de Leonardo da Vinci si Salvador Dali. Conform legendei, Dali aseza o tava metalica langa pat si statea cu o lingura in mana. Cand lingura cadea, artistul se trezea. Aceasta stare intermitenta, intre somn si veghe, ii oferea idei noi pentru creatiile sale.

Formula de dormit : 5 ore pe timp de noapte + 1,5 ore in timpul zilei = 6,5 ore Winston Churchill este unul dintre practicantii acestui program. Se ducea la culcare la 3 dimineata, se trezea la 8 si apoi mai dormea aproximativ o ora dupa-amiaza. „Trebuie sa dormi intre pranz si cina, sa-ti scoti hainele si sa intri in pat. Asta e tot ce fac mereu, sa nu crezi ca vei lucra mai putin pentru ca dormi in timpul zilei. Vei fi capabil sa realizezi mai mult“, a spus Churchill.

Formula de dormit : 2 ore pe noapte + 20 minute in timpul zilei = 2 ore, 20 minute Fizicianul si inventatorul Nikola Tesla dormea doar 2 sau 3 ore pe zi. El putea lucra toata noaptea atunci cand folosea aceasta tehnica de dormit, care mai tarziu a i-a preluat numele.