Acasă Sanatate Cum recunosti simptomele coronavirus fata de cele de gripa sau viroza!

Cum recunosti simptomele coronavirus fata de cele de gripa sau viroza!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti transmite o serie de recomandari, in special pentru parinti, in perioada cand scolile sunt inchise. Redam in cele de mai jos lista regulilor; ASSMB face si un apel la calm.

Simptomele de mai sus sunt orientative. Majoritatea cazurilor de infectie cu noul Coronavirus COVID-19 au forme usoare, medii sau sunt chiar asimptomatice.

Este important sa va adresati medicului de familie daca aveti orice fel de simptomatologie din cele enumerate mai sus, dar si daca ati venit din zone afectate sau ati venit in contact cu persoane care au calatorit in zone afectate de infectiile cu coronavirus.

Conform datelor existente pana in prezent, infectia cu noul Coronavirus COVID-19 are o frecventa semnificativ redusa si cauzeaza o forma mai usoara la copii decat la adulti sau persoane in varsta (sursa: www.kidshealth.org).

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti: „stim ca sunteti expusi unei avalanse de stiri, mai mult sau mai putin exacte despre noul Coronavirus (COVID-19).

Sustinem fluxul oficial al informatiilor si revenim cu rugamintea de a va informa doar din surse oficiale.

Va recomandam sa mentineti aceleasi obiceiuri de preventie, precum:

spalarea frecventa si temeinica a mainilor cu apa si sapun
dezinfectarea suprafetelor cu care intrati in contact

in urma sedintei Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, desfasurate in data de 9 martie 2020, au fost adoptate mai multe masuri privind prevenirea raspandirii infectiei cu COVID-19, printre care si suspendarea cursurilor in unitatile scolare in perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei masuri in functie de situatie.

Este momentul sa fim responsabili, sa facem tot ce putem pentru a limita raspandirea noului virus COVID-19, pentru a ne proteja familiile, dar si pe ceilalti!”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos