Este cunoscut faptul ca muzica aduce pentru multi dintre noi o stare de bine, insa un studiu arata ca simfonia 40 a lui Mozart in sol minor scade tensiunea arteriala si are mai multe efecte benefice asupra inimii, decat hiturile formatiei ABBA, indica rezultatele unui studiu efectuat recent in Germania.

Nici efectele muzicii formatiei suedeze nu sunt de neglijat, pentru ca versurile melodiilor celor patru stimuleaza creierul.

Potrivit studiului publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Germane, muzica lui Mozart si Strauss scade semnificativ tensiunea arteriala si pulsul.

Simfonia 40 a lui Mozart si compozitiile lui Strauss actioneaza ca un remediu pentru inima. Muzica ambilor compozitori scade tensiunea arteriala sistolica cu 4,7 mmHg si 3,7 mmHg si respectiv pe cea diastolica cu 2,1 si 2,9.

Melodiile trupei suedeze au fost oarecum ineficiente in aceasta privinta. Expertii explica de ce muzica lui Mozart are efecte atat de benefice. Ea functioneaza relaxant datorita periodicitatii sale saturate – compozitiile repeta aceleasi motive, la intervale regulate. Operele lui Strauss au acelasi efect, deoarece se bazeaza pe structuri simple, convingatoare si forme fara disonante.

Autorii studiului cred ca ABBA nu a avut acelasi succes in ceea ce priveste efectele pozitive asupra inimii, deoarece utilizeaza cuvinte in piesele lor care stimuleaza creierul, in loc sa calmeze inima.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.