Acasă Stirile zilei Tech Cum poti scapa de dependenta de facebook pentru a da un randament...

Cum poti scapa de dependenta de facebook pentru a da un randament mai bun?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dincolo de beneficiile mediului de socializare exista i destule capcane care de cele mai multe ori va opresc productivitatea relationarea fizica sau/si emotionala. Un articol realizat de thenextweb.com, citat de hotnews.ro arata ca situatia in care ne regasim cel mai des este intreruperea de la activitatile profesionale pentru verificarea conturilor personale ale retelelor sociale.

 

Compania MeisterTask, care se ocupa cu dezvoltarea de aplicatii de management al activitatilor online, a facut o incursiune in studiile de specialitate pentru a afla cat timp ia, in medie, unei persoane pentru a reusi sa se concentreze la continuarea unei activitati, de vreme ce a fost intrerupta. Raspunsul este surprinzator: 15 minute. Dintr-o alta cercetare stiintifica, cei de la MeisterTask au concluzionat ca studentii, spre exemplu, reusesc sa se concentreze asupra unei singure activitati pentru numai 31 de secunde, dupa care sunt distrasi de notificarile contului de Facebook sau ale altor site-uri si retele sociale. In acest sens, Facebook este factorul activ care contribuie la intreruperea unei sarcini si comutarea intre activitatile conduse in paralel.

Putem, insa, stopa aceste inclinatii care ne afecteaza nivelul de productivitate? Iata cateva perspective care ne pot ajuta in acest sens:

 

1. Dezactivarea notificarilor sonore scade probabilitatea de a ne fi distrasa atentia de la activitatea pe care o efectuam si ne ajuta sa amanam decizia de a verifica paginile personale de Facebook.

 

2. Ingreunarea accesului la conturile retelelor sociale este o strategie eficienta, deoarece studiile arata ca ne mobilizam mai greu atunci cand trebuie sa demaram o activitate care presupune un efort suplimentar.

 

3. Prioritizarea sarcinilor si ordonarea activitatilor pe care le avem zilnic in functie de gradul de dificultate duc la cresterea productivitatii, scazand riscul de a ne intrerupe activitatea, intrucat s-a constatat ca suntem dispusi sa alocam mai mult timp activitatilor ce presupun un grad ridicat de dificultate.