Acasă Life Dezvoltare Personala Cum poti recunoaste manipularea emotionala si cum o poti evita inainte de...

Cum poti recunoaste manipularea emotionala si cum o poti evita inainte de a fi prea tarziu?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Simti ca esti dependent de un manipulator emotional? Ai obiceiul de a o invinovati pe cealalta persoana pentru sentimentele tale de frustrare, furie, vinovatie si nemultumire? Crezi ca te poti elibera de toate lucrurile care se asteapta de la tine? Nu este usor, dar cu siguranta o poti face. Sa recunoatem, manipulatorii emotionali dispun de o perceptie extrem de dezvoltata asupra oamenilor din jurul lor si iti pot simti sentimentele si pot recunoaste foarte usor atunci cand a venit momentul sa te retragi. Acestia, chiar in acel moment, devin persoane rezonabile pentru o scurta perioada de timp, pentru ca dupa o perioada de timp sa revina la obiceiurile lor egoiste. Iata cateva dintre modalitatile prin care poti recunoate manipularea emotionala si cum o poti evita:

1. Abordarea onestitatii ca mijloc de comunicare in fata unei manipulari emotionale este sortita esecului

Vei afirma ceva ce atat tu cat si cealalta persoana stii ca este adevarat iar aceasta afirmatie a ta va fi cu siguranta interpretata. Exemplu: “Sunt foarte suparat ca ai uitat ca este ziua mea.” Raspuns:  “Ma intristeaza faptul ca tu crezi ca am uitat ca este ziua ta. Trec printr-o perioada foarte dificila, plina de stres si nu am vrut sa te deranjez. Ai dreptate, ar fi trebuit sa te sun si sa te felicit cu ocazia zilei tale de nastere. Imi pare rau.” Chiar atunci cand auzi cuvintele acestea, in interiorul tau realizezi ca persoanei respective chiar nu-i pare rau deloc, dar devreme ce au spus aceste cuvinte nu prea mai ai ce sa spui.

In toate circumstantele, in cazul in care simti ca acesta este jocul care este indreptat impotriva ta, nu renunta sub nicio forma. Nu ar trebui sa accepti niste scuze doar de dragul de a te preface ca totul este in regula. Regula numarul unu: in cazul in care ai de-a face cu un santajist emotional ai incredere in instinctele tale. Ai incredere in ceea ce-ti spune vocea ta interioara. De indata ce un manipualtor gaseste o bresa in sistemul tau de aparare, aceasta este tinuta minte de catre acestia si o sa fie folosita iar si iar impotriva ta.

Citeste in pagina urmatoare>>>>>