Acasă Multimedia Cum le-a inchis gura lobbyistilor fracturarii hidraulice un agricultor: Bea cineva din...

Cum le-a inchis gura lobbyistilor fracturarii hidraulice un agricultor: Bea cineva din aceasta apa? VIDEO!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un agricultor a ajuns celebru pe internet dupa ce i-a invitat politicos sa bea apa contaminata prin fracking, controversata metoda de extragere petroliera a gazelor de sist, pe membrii Comisiei Conservarii Petrolului si Gazelor din Nebraska, informeaza sit-ul Raw Story.

In timpul unei audieri in fata Comisiei Conservarii Petrolului si Gazelor din Nebraska unul dintre localnici i-a lasat fara replica pe cei care participau la discutii. Intreg episodul a fost publicat pe YouTube. Agricultorul James Osborne si-a folosit cele trei minute pe care le avea alocate pentru a-si sustine cauza in fata comisiei, pentru a arata reziduurile ramase in urma folosirii substantelor chimice din fluidele utilizate pentru fracking. Barbatul le-a pus lobbyistilor apa in pahare, in care a turnat amestecul de substante chimice utilizate la fracturarea hidraulica.

”Bea cineva din aceasta apa”, s-a adresat Osborne membrilor comisiei, aratandu-le apa contaminata. ”Da sau nu?”, a continuat americanul, in linistea asternuta in sala, printre adeptii fracturarii hidraulice.

”Nu vreti sa raspundeti la nicio intrebare? E, atunci raspunsul meu ar fi NU. Nu vreau ca o asfel de apa sa fie in statul nostru in zilele urmatoare. Nu mai exista dubii ca apele noastre vor fi contaminate”, a spus agricultorul american.

Dupa ani de polemici si tergiversari, in SUA Oficiul pentru administrarea terenurilor a stabilit ca firmele care exploreaza sau extrag gaze si petrol de sist trebuie sa declare ce substante utilizeaza, sa indeplineasca toate standardele de profil si sa asigure eliminarea in siguranta a apelor contaminate folosite in fracturarea hidraulica.

sursa: activenews.ro