Acasă Stirile zilei Stiinta Cum este posibil? METEORITII sunt catapultati pe PAMANT de MATERIA NEAGRA!

Cum este posibil? METEORITII sunt catapultati pe PAMANT de MATERIA NEAGRA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 550 de asteroizi de mici dimensiuni au cazut pe Pamant in perioada 1994-2013. Exceptie face data de 15 februarie 2013, cand un asteroid cu un diametru de 16 metri si cu o masa de 10000 tone, a cazut in Ural si a ranit mii de persoane, iar pagubele au fost de 30 milioane de dolari.

O noua teorie in lumea stiintifica isi face aparitia, sustinand ca materia neagra duce la fenomenul de patrundere in atmosfera terestra si implicit pe Pamant a asteroizilor. Cercetatorii de la Harvard vorbesc despre catapultarea meteoritilor de catre materia neagra si impingerea acestora spre Pamant.
Fizicienii sustin ca aceasta misterioasa materie neagra, reprezinta 5/6 din toata materia existenta in Univers.

Materia neagra a fost depistata datorita fortei sale gravitationale care a impiedicat alungirea Caii Lactee si a altor galaxii. Un disc gros de materie neagra, la aproximativ 35 de ani lumina, se afla deasupra Caii Lactee.

Specialistii sustin ca acest disc perturba orbitele cometelor. Acest fenomen determina impactul asteroizilor cu Terra. Se vorbeste chiar de un real pericol in care se afla Terra, existand posibilitatea unui impact catastrofal.

Sunt fizicieni care sustin teoria conform careia o astfel de coliziune ar fi dus la disparitia dinozaurilor de pe Terra. Acum 65 de milioane de ani, in urma unei astfel de ciocniri, s-a produs craterul de la Chicxulub, norii de praf au fost atat de mari si densi, incat a dus la o iarna prelungita, cu consecinte dramatice pentru dinozauri.

Sa nu uitam faptul ca in Mexic a fost descoperita o bucata dintr-o cometa cu un diametru de 180 de kilometri. Cercetatorii au descoperit printre sedimentele din acest crater, un mineral care se gaseste numai in meteoriti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos