Mai multe schelete uriase descoperite in regiunea amazoniana din Ecuador si Peru sunt examinate in prezent in Germania, conform unei echipe de cercetare conduse de antropologul britanic Russell Dement.

Tot mai multe scenarii iau in calcul aceste descoperiri pentru a intari rationamentul ca o rasa de oameni inalti a existat in urma cu sute de ani in adancul padurii amazoniene.

Incepand cu 2013, echipa lui a raportat descoperirea a sase schelete umane care dateaza de la inceputul anilor 1400 si mijlocul anilor 1500, avand o inaltime cuprinsa intre 2,13 si 2,43 m.

Dement a declarat pentru Cuenca Highlife: „Ne aflam la inceputul cercetarii noastre si pot sa ofer doar o analiza generala a ceea ce am descoperit. Nu doresc sa fac afirmatii pe baza speculatiilor, din moment ce activitatea noastra este in desfasurare. Datorita marimii scheletelor, acest lucru are implicatii atat antropologice cat si medicale.”, noteaza epochtimes-romania.

La sfarsitul anului 2013, Dement a fost anuntat ca un localnic Shuar a descoperit un schelet urias la aproximativ 112 km de Cuenca, in provincia ecuadoriana Loja. Dement a calatorit la fata locului si a recuperat cutia toracica si craniul unei femei care au fost scoase la iveala de inundatii. Se crede ca oasele au o vechime de aproximativ 600 de ani. Restul scheletului a fost localizat si dupa asamblare a avut o inaltime de aproximativ 2,25 m.

Acest lucru a determinat formarea unei echipe de cercetare, care a inclus si patru cercetatori de la Freie Universität din Germania. Echipa a beneficiat de asistenta localnicilor Shuar iar fondurile pentru excavare si investigatii au fost oferite de universitate.

Recunoscand ca este o zona de cercetare controversata, Dement a sustinut: „Chiar daca am lucrat cu Freie timp de multi ani, am fost ingrijorat ca s-ar putea ca ei sa nu ofere fonduri pentru cineva care cauta giganti. Pentru cei din afara, in special savanti, inteleg ca acest lucru suna putin nebunesc”.

„Datorita naturii senzationale a acestui lucru, trebuie sa fim extrem de atenti in cercetarea noastra, din moment ce vom avea de infruntat mult scepticism”, a declarat el.

Trei schelete complete si doua schelete partiale nu erau desfigurate si fusesera indivizi relativ sanatosi.

Dement a declarat pentru Cuenca Highlife: „Scheletele nu prezinta niciun semn de boli, precum probleme de crestere hormonala, care sunt comune in majoritatea cazurilor de gigantism. La toate scheletele, articulatiile pareau sanatoase. Unul dintre scheletele care a fost datat a apartinut unei femei, care avea aproximativ 60 de ani in momentul mortii, aflandu-se la o varsta mult mai inaintata decat in cazurile tipice de gigantism.”

inmormantarile acestor persoane au fost minutioase. Trupurile au fost infasurate in frunze si ingropate in lut gros. Acest lucru a dus la sigilarea scheletelor si protejarea lor impotriva apei, asigurand pastrarea lor intr-o stare destul de buna.

De la anuntul facut in privinta acestei descoperiri, mai multe rapoarte au exagerat dimensiunile descoperirilor. Astfel, cele 7 picioare (7 feet=2,13 m) au fost raportate ca 7 metri (adica o inaltime de 23 de picioare). De asemenea, oasele descoperite au fost asociate cu fotografii false.

Dement a studiat comunitatile indigene amazoniene timp de peste doua decenii si a auzit legende privind „oameni foarte inalti si cu pielea palida care au trait in apropiere”, a declarat el. Varstinicii comunitatii i-au descris pe acesti giganti lui Dement ca facand parte dintr-o rasa de amazonieni mari si pasnici care au fost acceptati de indigenii Shuar si poporul Achuar. Totusi, localnicii au crezut, de asemenea, ca acei oameni apartineau “lumii spiritelor” si ca erau pur si simplu mitici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.