Acasă Stirile zilei Cum arata o zi in Coreea de Nord intr-un videoclip de TREI...

Cum arata o zi in Coreea de Nord intr-un videoclip de TREI minute! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cum arata o zi in Coreea de Nord intr-un videoclip de trei minute realizat cu permisiunea oficialilor de la Phenian.

Videoclipul “Intra in Phenian” reprezinta rezultatul colaborarii dintre agentia Koryo Tours, care ofera circuite ghidate in tara din 1993, specialistul in branding JT Singh si fotograful Rob Whitworth, specialist in inregistrare secventiala. Materialul ofera imagini panoramice ale orasului, dar si incursiuni prin birourile nord-coreenilor si garniturile de metrou, noteaza mashable.com.

Oficialii nord-coreeni din domeniul turismului au supravegheat fiecare etapa a filmarilor. Singh a explicat ca echipa sa nu a fost platita sa realizeze videoclipul, iar agentia Koryo Tours a suportat doar cheltuielile de transport.

Franturile de informatie si imagine despre viata din Coreea de Nord maresc curiozitatea celor care privesc din afara. Incercarea de a capta atentia demonstreaza dorinta oficialilor nord-coreeni de a creste veniturile din turism.

“«Intra in Phenian» este un film de observatie”, sustine Singh. “Pentru a obtine permisiunea de a filma nu s-a pus niciodata problema ca noi sau Koryo Tours sa pretindem ca suntem sustinatori ai Guvernului Republicii Populare Democrate Coreene sau ai principiilor acestuia. In mod surprinzator, am avut intregul control editorial pentru realizarea materialului”.

Desi realizatorii pretind ca au avut deplina libertate de a realiza un film lipsit de propaganda, Singh repeta totusi un mesaj devenit cliseu in legatura cu nord-coreenii.

Vezi VIDEO pe VIRAL VIDEO CAPLIMPEDE.RO!

“«Intra in Phenian» surprinde cetatenii nord-coreeni seriosi si umani, nu ca niste automate,” descrie Singh videoclipul.

Activitatile destinate strainilor in Coreea de Nord includ circuite ghidate (oferite de Koryo Tours, care apare si in acest material), tabere de vara pentru copii si tabere pentru surf.

Oferta saracacioasa pentru vacanta contrasteaza puternic cu terifiantul cazier al respectarii drepturilor omului. Desii strainii, inclusiv americanii, isi pot rezerva oricand o excursie, prin intermediul unei companii agreate, Phenianul nu se afla in niciun top al destinatiilor de vacanta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos