Cromoterapia este o buna metoda de tratament care incearca sa vindece anumite boli si sa echilibreze in mod natural organismul uman. Culorile ne infrumuseteaza viata si ne ajuta si in situatii de stres si boala. Culorile fac parte din viata noastra si, nu de putine ori, ne ajuta chiar fara sa stim. Din pacate nu toti tinem cont de cromatica locului de munca, a casei, a gradinii, a modului cum ne imbracam etc.

Rosu

Este culoare persoanelor voluntare ,comunicative si curajoase. Aceasta culoare simbolizeaza viata, vitaliatea, vointa de a reusi in viata. Medicina indiana si chineza ii acorda un rol central in ameliorarea metabolismului, stimularea activitatii sexuale si a functiilor ficatului.

Muladhara, chakra elementara, situata la baza coloanei vertebrale, absoarbe energia rosie si influenteaza sexualitatea si instinctul de conservare. Rosul inseamna viata si energie. Intr-o relatie, rosul creeaza intimitate si erotism.

Este recomandat in dureri reumatice, anemie, raceala, gripe, tulburari respiratorii, anumite forme de depresie nervoasa, astenie fizica, frigiditate, astm bronsic.

Este contraindicat in hipertensiune arteriala, crize de nervi, tulburari emotionale, temperamente sangvine si febra.

Rosul simbolizeaza, caldura, dragostea si viata, dar daca facem abuz de aceasta culoare ea devine obositoare si foarte enervanta. Simbolistica rosului este ampla dar aici in acest context, ne ocupam de partea terapeutica.

Portocaliu

Svadhishtana, sau chakra sacra, absoar­be energia portocalie si este legata de aparatul genito-urinar, sex si reproducere. Portocaliul este culoarea bucuriei si distractiei.

Portocaliul este o culoare complementara (galben cu rosu), anti oboseala, stimlent sexual, ce faciliteaza asimularea calciului in mod corect, fiind culoarea veseliei si a bucuriei de a trai. Este ideal a se folosi in camera de zi pe diverse tonalitati, mai deschise sau mai inchise.

In terapii este indicat pentru afectiunile renale si hepatice, spasmofilie, litiaza biliara, stres, astm bronsic. Deasemenea este indicat in starile depresive. In psihoterapii, este folosit pentru calitatea lui de a redestepta optimismul si pofta de viata dar si pentru depasirea timiditatii. Nu are contraindicatii.

Insa pe suprafata mare si fara utilizarea unor pete de culoare alba sau galbena ,poate deveni obositor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.