Acasă Politic CULMEA TUPEULUI: Inculpatul vinovat pentru Revolutie si Mineriade ii cere socoteala lui...

CULMEA TUPEULUI: Inculpatul vinovat pentru Revolutie si Mineriade ii cere socoteala lui Iohannis!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei si inculpat in darul Mineriadei din 1990 a declarat sambata ca protestele din ultimele zile reprezinta il au drept cauza pe Klaus Iohannis, care „a incitat strada si a provocat aceasta anarhie”, scrie Mediafax.

„Este efectul incitarii pe care a facut-o presedintele tarii, care in loc sa joace rolul de moderator si om al dialogului, a incitat strada si a provocat aceasta anarhie la care asistam cu totii. Este raspunderea totala a presedintelui Iohannis si va trebui sa dea socoteala tarii pentru parasirea rolului care ii revine prin Constitutie – sa fie moderator, nu incitator”, a spus Ion Iliescu.

In cauza cunoscuta generic sub denumirea „Mineriada 13 – 15 iunie 1990”, procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din data de 23 decembrie 2016, punerea in miscare a actiunii penale, sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii, prev. de art. 439 alin. 1, lit a, g si j din Codul penal, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, fata de inculpatii: ILIESCU ION, la data savarsirii faptelor, presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala si presedinte ales al Romaniei; ROMAN PETRE, la data savarsirii faptelor, prim-ministru al Guvernului interimar al Romaniei; VOICULESCU GELU VOICAN, la data savarsirii faptelor, viceprim-ministru al guvernului interimar al Romaniei; NICOLAE DUMITRU, la data savarsirii faptelor, prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii Nationale; MAGUREANU VIRGIL, la data savarsirii faptelor, director al Serviciului Roman de Informatii;general (rez.) FLORESCU MUGUREL CRISTIAN, la data savarsirii faptelor, adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare”, se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.