Zeci de mii de oameni au cerut duminica seara guvernului lui Liviu Dragnea sa renunte la proiectele de ordonate privind gratierea si care ar dezincrimina fapte penale, masuri despre care parchetele spun ca ar putea submina lupta anti-coruptie. Cei mai multi protestatari – peste 20.000 – s-au adunat in Bucuresti.

Lor li s-a alaturat, pentru scurt timp in Piata Universitatii si presedintele Klaus Iohannis care a spus ca este indignat de intentia unor politicieni cu probleme penale care ar vrea sa schimbe legea si sa slabeasca statul de drept. Liderul PSD, Liviu Dragnea a criticat dur participarea presedintelui tarii la proteste pe care le-a comparat cu o noua mineriada. El considera ca seful statului s-ar fi situat in afara legii, vizand avantaje politice personale. Multimi mari de oameni s-au adunat si la Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Arad, Brasov, Pitesti, Timisoara, Constanta, sau Ploiesti.

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Referendumului, iar acum este cercetat alaturi de sotia sa, Bobonica, intr-un alt dosar.

In al doilea dosar, baronul de Teleorman, Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. In dosar este acuzata si fosta lui sotie, Bombonica Prodana.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2006 — 2013, Floarea Alesu, in calitate de director general al DGASPC Teleorman, la instigarea lui Liviu Dragnea, la acea vreme presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica, angajate in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

„Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite in cuantum total de 108.612 lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) si Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal”, mai spun procurorii.