Acasă Stirile zilei Social Cui si ce i-a spus Ceausescu cu ultima suflare! VIDEO

Cui si ce i-a spus Ceausescu cu ultima suflare! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul parasutist Ionel Boeru care a facut parte din plutonul de executie din 25 decembrie 1989, a acordat un interviu tabloidului britanic The Mirror.

Militarul este convins ca cele 29 de gloante trase din arma sa au fost cele care l-au ucis pe „diabolicul” presedinte si pe „nemiloasa” lui sotie, Elena Ceausescu.

Ionel Boeru isi mai aminteste ca Nicolae Ceausescu mirosea puternic a after-shave.

„Ultimele cuvinte ale lui au fost ‘Traiasca Republica Socialista Romania, independenta si libera'”, povesteste Boeru.

In contrast, Elena Ceausescu mirosea urat.

„Ultimele ei cuvinte n-aveau nicio legatura cu cele ale unui om de stat. A tipat la un soldat si l-a injurat”, continua fost parasutist.

Boeru, acum in varsta de 56 de ani, vorbeste rar despre ce s-a intamplat in ziua aceea de Craciun. Inca nu i-a spus fiicei sale in varsta de 9 ani ca a facut parte din plutonul care i-a executat pe Elena si Nicolae Ceausescu.

Impreuna cu reporterii Daily Mirror, Ionel Boeru a mers la mormantul fostilor dictatori. Nu mai fusese decat de doua ori.

„Nu am regrete. Si da, sunt sigur ca gloantele mele au fost cele care i-a ucis. Nu este un motiv de mandrie, dar este ceea ce s-a intamplat”, spune Boeru uitandu-se la piatra de mormant. 

Apoi, Boeru a povestit in detaliu lucruri pe care nu le-a mai spus niciodata. Detalii despre cum a decurs judecata, ce au spus si cum s-au comportat sotii Ceausescu la proces.

„Eram in sala unde avea loc procesul si aveam ordin sa-i impusc pe sotii Ceausescu in cazul in care s-ar fi incercat salvarea lor. Arma o aveam la piept si ma uitam la ei tot timpul. Am tras cu urechea in momentul in care judecatorii au dat verdictul, dar si in timpul deliberarilor. Nicoale Ceausescu i-a spus sotiei ca el crede ca va fi achitat. Vorbeau intre ei foarte incet. Deseori o atingea cu mana pe picior ca s-o linisteasca. Apoi judecatorii s-au intors de la deliberari si au anuntat ca cei doi sunt vinovati. Au anuntat pedeapsa capitala, apoi au plecat, iar sentinta trebuia dusa la indeplinire imediat. In acel moment, nu mai eram decat noi trei in incapere. Ceausescu spunea ca a fost tradat de generalii sai. Unul dintre ei se aflase in incapere si construia un avion de hartie”, spune Boeru.

Fostul militar si-a amintit chiar un amanunt pe care nu si-l poate explica. Desi urma sa fie executat, un colonel i-a adus lui Ceausescu o doza de insulina, pentru ca era diabetic.

„Ciudat, daca tot urma sa fie ucis”, a comentat Boeru.

Fostului parasutist i se ordonase sa-i scoata din incapere pe rand.

„Mi s-a ordonat sa-i scot din camera pe rand si sa-i impusc, dar ei mi-au spus ca vor sa moara impreuna, iar cererea lor a fost acceptata. Apoi trei soldati au venit cu o franghie si le-au legat mainile la spate. Eu si inca un soldat l-am luat pe Ceausescu, alti doi au luat-o pe Elena. Am iesit afara, mai intai cu Nicoale Ceausescu, si am luat-o la stanga, spre locul unde urma sa aiba loc executia. Pe la mijlocul drumului, ne-am oprit, iar el a inceput sa murmure si sa cante primul vers din Internationala. Apoi a strigat Traiasca Republica Socialista Romania – independenta si libera „, a spus Ionel Boeru.

Vezi VIDEO AICI!