Acasă Stirile zilei Bani Cu ce companie aeriana au zburat romanii din diaspora

Cu ce companie aeriana au zburat romanii din diaspora

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In pofida nemultumirilor legate de taxare bagajelor, compania Wizz Air, cea mai mare linie aeriana low-cost din Centrul si Estul Europei, a fost si in 2013 preferata pasagerilor din Romania, potrivit datelor operatorului.

Astfel, in România, Wizz Air a transportat in 2013 un numar de 3,2 milioane de pasageri (acelasi cu cel al romanilor stabiliti in strainatate – n.r.), cu 14% mai multi decat in anul precedent.

Compania a anuntat pentru 2014 noi rute din Craiova spre Barcelona, Bologna, Dortmund si Roma Ciampino, ce se vor adauga retelei locale, de 72 de rute.

In total, anul trecut, Wizz Air a transportat 13,5 milioane de pasageri în 2013, reprezentând o crestere de 12% comparativ cu anul precedent. Gradul mediu de încarcare a fost de 86%.

Flota Wizz Air este compusa în prezent din 45 aeronave Airbus A320 si va creste la 53 în 2014, odata cu livrarea noilor aeronave de la Airbus. Flota va deservi o retea aflata în continua crestere ce include deja noile baze Wizz Air în Lviv, Ucraina si Craiova, România ce vor fi deschise în 2014. Operatiunile deja existente în Bucuresti, Budapesta, Skoje, Sofia, Vilnius si Varsovia se vor extinde în urmatoarele luni.

József Váradi, Chief Executive Officer la Wizz Air a declarat:”Continuam sa aducem tarife accesibile în noile piete si suntem angajati sa crestem numarul de pasageri în Europa dar si dincolo de continent. În prezent operam 300 de rute în 35 de tari. Oferim tarife accesibile tuturor precum si o gama larga de produse si servicii aditionale, disponibile clientilor pentru a-si personaliza calatoria în functie de preferinte”.