Acasă Stirile zilei Social Cu cat a scazut Populatia Romaniei! Vezi harta depopularii Romaniei in perioada...

Cu cat a scazut Populatia Romaniei! Vezi harta depopularii Romaniei in perioada 2002 si 2012

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Populatia Romaniei a scazut cu circa 16%, de la 9,6 milioane de persoane in 2002 pana la 8,1 milioane de locuitori in 2011, potrivit ZF pe baza recensamanturilor efectuate de Institutul National de Statistica (INS).

Orasul care a inregistrat cea mai mare scadere a numarului de locuitori din ultimii noua ani este Roman (judetul Neamt) – daca in 2002 numarul locuitorilor ajungea la aproape 70.000, in 2011 acesta a scazut cu circa 32%, pana la 47.000.

Pe langa dezindustrializarea cu care Romania se confrunta de mai bine de 20 de ani si care contribuie in mare parte la diminuarea populatiei, crescand deficitul locurilor de munca, una dintre cauzele scaderii numarului de locuitori este si factorul migratie. In ultimii ani, numarul romanilor care traiesc in strainatate a ajuns la peste 3 milioane.

Cele mai mari 100 de localitati din Romania au pierdut aproape 16% din locuitori in ultimii noua ani, ajungand la o populatie de 8,1 milioane de persoane in 2011 (de la 9,6 milioane de locuitori in 2001), potrivit datelor centralizate de ZF, pe baza recensaman¬turilor efectuate de Institutul National de Statistica (INS).

Cea mai mare scadere a numarului de locuitori din anul 2002 si pana anul trecut s-a inregistrat in orasul Roman din judetul Neamt, unde populatia s-a diminuat cu aproape 32%, pana la 47.000 de persoane. Parte a acestei situatii ar putea fi cauzata si de cel mai mare angajator din orasul Roman – combinatul de tevi laminate ArcelorMittal Tubular Products, care in ultimii noua ani a dat afara peste 3.850 de salariati.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDin septembrie vom retrage toate BECURILE cu incandescenta pe ansamblul UE
Articolul următorTainele tehnicilor ORIGAMI, explicate la Bucuresti