Acasă Stirile zilei Cine sunt vinovatii pentru atentatul de la Paris in opinia lui Cristian...

Cine sunt vinovatii pentru atentatul de la Paris in opinia lui Cristian Tudor Popescu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) este contra valului de indignare dupa atentatul de la Paris. CTP e de parere ca ceea ce s-a intamplat la Charlie Hebdo este o urmare fireasca a atitudinii jurnalistilor.

El considera ca jurnalistii de la publicatia de satira franceza „Charlie Hebdo” au dat dovada de inconstienta si neprofesionalism, pentru ca au fost avertizati cu privire la materialele publicate, dar au ignorat.

„Caricaturile sunt niste prostii, ca si acesta din Franta. Este vorba de o atitudine inconstienta, neprofesionala a acestor jurnalisti de la saptamanalul satiric. Dupa ce au fost avertizati, le spune ministrul de interne, ei dau dovada de niciun fel de responsabilitate, de autolimitare, de constiinta profesionala. Sigur ca ce s-a intamplat este absolut inadmisibil indiferent ce ar fi facut jurnalistii. Cei care au facut crima trebuie prinsi si adusi in fata justitiei, iar astfel de organizatii trebuie distruse”, a afirmat jurnalistul, intr-o interventie telefonica pentru B1 TV.

„Cu atat mai multe merita sa meditam dincolo de revolta care ne cuprinde la capacitatea de a fi responsabil a acelor jurnalisti. Cand stii ca ai asemena bomba etnico religioasa in tara si risti in mod stupid cu astfel de prostii agresive nu cred ca este bine”, a completat CTP.

”Eu nu sunt foarte de acord cu publicarea acestor caricaturi, cei care le publica le stiu a fi insultatoare pentru acesti religiosi islamici. Exista si limite in aceasta libertate a presei.

Trebuie sa existe si o limita, de ce trebuie sa publicam aceste caricaturi, ca sa crestem tirajul?

Jurnalistii francezi au fortat nota intr-un mod cu care eu ca jurnalist nu sunt de acord. Cred cu tarie in libertatea noastra de expresie. Cred ca nimeni nu poate si nu trebuie sa ne interzica nimic cu exceptia legii, bineinteles, a incalcarii Constitutiei. Nu cred ca trebuie sa vina cineva sa ne impuna niste tabu-uri asupra unor subiecte, dar in acelasi timp cred ca trebuie sa ne impunem noi niste limite.

Nu am vazut toate caricaturile, dar pe una dintre ele, care apare chiar pe coperta, scrie ‘Le Coran c’est de la merde’. Dupa care urmeaza o poanta cu niste gloante care trec printr-un Coran. Asta nu mai e umor, nu mai e satira. stim cu totii ce inseamna ‘merde’ in limba franceza. Asta e o jignire premeditata, o provocare in ultima instanta adresata islamistilor. Eu nu as apara ca liberate de expresie ceea ce au publicat jurnalistii francezi si conduita editoriala a publicatiei. Dar cu siguranta, cei care au inteles sa raspunda cu gloante unui act de presa, fie el tabloid, nefericit, de prost gust, jignitor, trebuie cu siguranta urmariti si adusi in fata justitiei.”, a punctat CTP.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos