Acasă Special Opinii Cristian Tudor Popescu, despre Bacalaureat: „PSD, protectorul dintotdeauna al loazelor cu parinti...

Cristian Tudor Popescu, despre Bacalaureat: „PSD, protectorul dintotdeauna al loazelor cu parinti care voteaza! Capacitatea si Bacalaureatul trebuie sa aiba loc”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este categoric impotriva anularii examenului de bacalaureat, asa cum doreste propaganda PSD in special.

„De niste ani incoace, la examenul de Bacalaureat sau de Capacitate s-au redus mult posibilitatile de a copia, adica de fals si uz de fals. Testarile actuale sunt mai corecte. Ca sunt si mai eficiente, ca probeaza cu adevarat gandirea libera si creativa a elevilor, si nu capacitatea de a-si lipi momentan pe creier niste informatii, date apoi uitarii intr-un timp record, nu e deloc sigur, dar acest subiect necesita o discutie separata.

Clasa politica, alcatuita cu precadere din sfertodocti, agramati si analfabeti functional, a reactionat instinctiv. Nu numai PSD, protectorul dintotdeauna al loazelor cu parinti care voteaza (acum, in cap cu G. Firea), dar si lideri ai „dreptei”, ca Traian Basescu („Profesorii sunt niste unii care alergau dupa tine cu note proaste, ha, ha, ha”) sau Ludovic Orban, care spunea despre examenul de rezidentiat, pe care guvernul sau nu era in stare sa-l organizeze: „Acest examen nici nu e necesar”.

Covidul a oferit un bun prilej pentru „sufletistii” (de la suflat, nu de la suflet) din politica sa sara cu propunerea de a nu se mai tine examene, fiind inlocuite cu media notelor din clasele V-VIII, respectiv IX-XII. Consiliul Legislativ a avizat favorabil un astfel de proiect de lege depus in Parlament de un deputat PMP. Asta ar insemna iarasi o falsificare a rezultatelor procesului de invatamant – nu putem sa ne facem ca nu stim ce diferenta este intre un 7 (sapte) obtinut la, sa zicem, Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti si un 10 (zece) la ziceti dumneavoastra unde. Ca sa nu mai vorbim de cei care n-au luat Bacul in anii trecuti si care l-ar primi astfel pe daiboj.

Ar fi o etichetare dureroasa a actualei generatii fata de cele trecute si viitoare – „Astia sunt aia intrati fara examen”.

Capacitatea si Bacalaureatul trebuie sa aiba loc. Deja, o mare nedreptate s-a facut sutelor de mii de elevi fara acces la internet, care nu au avut parte de niciun fel de scoala in aceste luni. (Un televizor se mai gaseste prin orice casa, cat de saraca. De ce nu s-a folosit Televiziunea Publica pentru a-i tine in contact cu programa?). Ca si celor pe care parintii nu ii lasa sa se duca la orele de pregatire pentru examene”, a declarat CTP pentru Europa FM.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat marti ca este exclusa anularea bacalaureatului.

”Nu exista nici macar teoretic varianta anularii examenelor, cum de altfel nu a existat vreodata o intentie de inghetare a anului scolar. La momentul acesta, nu exista niciun motiv sa ne gandim la asa ceva. Ministerul Educatiei Nationale pregateste, impreuna cu Ministerul Sanatatii, procedurile specifice pentru prevenirea si combaterea imbolnavirilor, pe bazxa ordinului comun care a fost deja emis.

Metodologiile sunt aprobate si publicate in Monitorul Oficial. Inspectoratele Scolare Judetene si conducerile unitatilor de invatamant se pregatesc pentru redeschiderea scolilor. Inspectoratele colaboreaza cu Directiile de Sanatate Publica, pentru ca in fiecare unitate de invatamant sa exiiste cate un cadru medical care va asigura permanenta si triajul epidemiologic.

Foarte multe unitati de invatamant sunt deja pregatite si au luat masurile necesare. Ministerul Educatiei si Cercetarii se afla in plina procedura de achizitie a mastilor. Am reluat procedura, in asa fel incat sa fie totul pregatit la timp. Copiii trebuie sa respecte masurile de preventie”, a declarat Monica Anisie pentru Educatie Privata.