Acasă Politic Cristian Preda: Obiectivul meu este ca, la sfarsitul lui 2014, sa-l trimitem...

Cristian Preda: Obiectivul meu este ca, la sfarsitul lui 2014, sa-l trimitem pe Traian Basescu la pensie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca obiectivul lui este ca, la sfarsitul lui 2014, Basescu sa fie trimis la pensie.

Intrebat cum poate modifica PDL mesajul de “adio” al lui Traian Basescu, Cristian Preda a spus ca exista doua variante.

“Partidul ar putea reactiona spunand la randul sau „adio” sau se va gasi o cale de „reevaluare”, cum zice Traian Basescu. Cea mai nefericita situatie, din punctul meu de vedere, ar fi cea care ar duce la divizarea electoratului de centru-dreapta in votanti PDL si votanti Traian Basescu. Asta ar putea da si un total mai mic decat scorul din decembrie. Intr-adevar, nu e exclus ca o parte dintre simpatizanti, deceptionati de „divort”, sa nu mai mearga spre nici una dintre tabere. Reconcilierea ar fi mai utila si pentru PDL, si pentru Traian Basescu”, a spus Preda.

Europarlamentarul a aratat ca reconcilierea s-ar putea produce pe baza “unor proiecte politice agreate de ambele parti, pentru ca nu este vorba despre un mariaj, despre o chestiune sentimentala. Probabil ca cel mai important proiect este cel al revizuirii Constitutiei”.

“PDL si Basescu ar putea, pe de alta parte, sa caute impreuna un prezidentiabil, folosindu-se de experienta politica a actualului presedinte. Ar fi, de altfel,
Circul Politic

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos