Acasă Life Monden Cristian Mungiu participă cu un film la Festivalul de Film de la...

Cristian Mungiu participă cu un film la Festivalul de Film de la Cannes 2012

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regizorul Cristian Mungiu, laureat al premiului Palme d’Or în 2007, a fost inclus în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, cu lungmetrajul „Beyond the Hills”.

Cristian Mungiu este scenaristul şi regizorul filmului „După dealuri/ Beyond the Hills”, înscris la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei în septembrie anul trecut, cu titlul „Provizoriu”.

Pelicula reprezintă o coproducţie între casa cineastului român – Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Filmul „După dealuri/ Beyond the Hills” spune povestea a două fete, Alina şi Voichiţa, care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Din distribuţia filmului lui Mungiu fac parte Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă.

Cristian Mungiu este deţinătorul unui premiu Palme d’Or pentru filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, primit în 2007.

Mungiu s-a remarcat cu filmul „Occident”, în 2002, iar după primirea distincţiei de pe Croazetă, el a produs şi a participat la realizarea filmului colectiv „Amintiri din Epoca de Aur” ( I – „Tovarăşi, frumoasă e viaţa!” şi II: „Dragoste în timpul liber”) în 2009.