Secretarul general al PNL, Cristian Busoi, a declarat, joi, la Constanta, ca PNL trebuie sa ramana unit dupa congresul din luna iunie, pentru ca „orice diviziune este profund gresita”, iar PNL, inainte de a fi invins de PSD, la ultimul scrutin electoral, „s-a batut singur”.

Aflat, joi, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, unde a avut loc sedinta de alegere a noului Birou Politic Judetean al PNL Constanta, Cristian Busoi a precizat ca, desi Bucurestiul si Clujul „sunt cele doua capitale ale Romaniei”, PNL-ul nu poate fi taiat in doua.

„PNL trebuie sa ramana unit dupa luna iunie. (…) Ideea ca se poate taia PNL in doua este cel putin la fel de gresita ca si ideea ca Romania se poate taia in doua. Nu putem separa in interiorul PNL estul de vest, Clujul de Bucuresti sau Clujul de Constanta. Cred ca trebuie sa fim foarte atenti sa nu producem aceste diviziuni. Destul am avut si avem, din pacate, o diviziune intre vechii PNL-isti si vechii PDL-isti si cred ca orice diviziune care se construieste de tot felul de strategi in interiorul PNL este profund gresita. De altfel, acest gen de diviziune ne-a adus la alegerile locale ca la Bucuresti sa avem patru candidaturi si, inainte sa ne bata PSD, PNL sa se bata singur”, a declarat secretarul general al PNL, citat de Mediafax.

Busoi a fost completat de prim-vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, prezent si el la Constanta, care a spus ca PNL a pierdut alegerile parlamentare din multe motive, „dar cel mai important dintre ele a fost ca n-am reusit sa fim altfel decat adversarii nostri de la PSD”.

Atanasiu a declarat ca PNL nu ar trebui sa se bazeze pe un „lider providential”, pentru ca, in prezent, in Romania exista numai doua astfel de persoane: presedintele tarii si primarul general al Capitalei si niciunul din ei nu conduce un partid.

„Toata lumea era obisnuita sa se uite dupa lideri providentiali. Era simplu sa alegi un lider care sa mearga la televizor, sa mearga la intalniri publice, sa stranga voturi, noi sa dormim linistiti si, cand ne trezim, sa fie tolba plina. Va spun ca in Romania astazi nu mai exista lideri providentiali, nici in interiorul PNL si nici in afara PNL, si nici la alte partide politice de pe spectrul politic romanesc. Uitati-va la sondajele de opinie, sunt doi lideri politici care stau peste partide: primarul Capitalei si presedintele Romaniei si nu sunt presedinti de partid niciunul. Nu mai exista acei lideri politici providentiali care sa stranga singuri voturi”, a declarat Atanasiu.

Prim-vicepresedintele PNL a explicat ca acest lider ar trebui sa poata strange oamenii in jurul lui, sa trezeasca mandria colegilor de partid si sa nu aiba „schelete in dulap”.

„Avem nevoie de un lider serios, fara schelete in dulap, ca, daca Doamne-fereste se deschide usa din dulapul lui, nu stii ce cade. Avem nevoie de un om care stie sa-i coaguleze pe toti in jurul sau, care daca a fost pe functii de demnitate publica, sa ne mandrim cu ce a facut acolo, nu sa ne rusinam, si avem nevoie de un om care sa aiba o echipa puternica”, a mai spus Teodor Atanasiu.

in urma alegerilor pentru presedintia PNL Constanta, lider al organizatiei de la malul marii a fost desemnat deputatul Bogdan Iulian Hutuca. El a candidat impotriva consilierului local Mihaela Andrei, obtinand 580 de voturi, in timp ce contracandidata sa a primit numai 41 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.