Crin Antonescu este noul presedinte al Senatului in locul lui Vasile Blaga! Urmeaza schimbarea Robertei Anastase! | Cap Limpede

Crin Antonescu este noul presedinte al Senatului in locul lui Vasile Blaga! Urmeaza schimbarea Robertei Anastase!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marti, in functia de presedinte al Senatului. Antonescu a fost ales cu 73 de voturi „pentru”, iar un vot a fost anulat. Presedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, marti, din functia de presedinte al Senatului, cu 70 de voturi „pentru” si o abtinere. Acesta este preambulul schimbarii din functia de presedinte al Camerei Deputatilor al Robertei Anastase, care va precede procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu!

 

Crin Antonescu a fost singura propunere formulata in plen, din partea grupurilor USL, celelalte grupuri nefacand propuneri. Chelaru a anuntat rezultatul votului: 70 de voturi „pentru” revocare si o abtinere.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Grebla (PSD), a declarat, marti, in sedinta de revocare a presedintelui acestei Camere, Vasile Blaga, ca acesta a incalcat principiul de independenta si impartialitate in exercitarea functiei si ca se impune revocarea acestuia.

In propunerea de revocare, Grebla a precizat ca, potrivit Curtii Constitutionale, presedintele Senatului, in exercitarea functiei, trebuie sa fie echidistant deoarece acesta nu poate reprezenta pozitia politica si interesele unui partid politic, ci reprezinta Senatul in integralitatea sa.

Loading...

„Majoritatea senatorilor opineaza ca, datorita contextului actual, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a abdicat de la acest rol constitutional, utilizand institutia presedintelui Senatului in scopul realizarii exclusive a obiectivelor impuse de partidul politic din care face parte”, a aratat acesta.

Singurul senator PDL prezent la sedinta in care se va vota revocarea lui Vasile Blaga, Alexandru Peres, a vrut sa tina un discurs in plen, insa dupa 3 minute Ioan Chelaru i-a taiat microfonul, iar la cererea lui Gyorgy Frunda i-au acordat totusi cinci minute.

 

Crin Antonescu este noul presedinte al Senatului in locul lui Vasile Blaga! Urmeaza schimbarea Robertei Anastase! was last modified: iulie 3rd, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close