O intamplare povestita de Emilia Marinela Macovescu, sotia fostului ministru de Externe al Romaniei, George Macovescu, din perioada 1972-1978, arata fata mai putin cunoscuta a Elenei Ceausescu, care il santaja mereu pe Nicolae Ceausescu. 

Emilia Marinela Macovescu, sotia fostului demnitar George Macovescu, si-a amintit de un episod petrecut intr-o vizita in strainatate in care Elena Ceausescu a aratat cat de zgarcita era.

„Se mai certau. De exemplu, au fost situatii in vizitele din strainatate in care sotul meu s-a dus la Nicolae Ceausescu si i-a spus:

„Tovarase presedinte, dati-le la baieti niste bani, ca vor sa trimita o vedere si nu au bani de timbre”. Si Elena replica:

„De ce, draga, vrei bani de timbre? Sa aduca timbre de-acasa…” Si atunci sotul meu i-a spus: „Doamna, nu va suparati, dar sa stiti ca timbrele romanesti nu merg in strainatate”. Si Nicolae Ceausescu i-a replicat, tot Elenei Ceausescu: „Ia mai taci tu din gura, cum poti sa spui sa aduca timbre de acasa?”, a povestit Emilia Marinela Macovescu.

Nicolae Ceausescu nu se lasa mai prejos si ii dadea replica pe loc, dar nu asa cum si-ar inchipui lumea.

„Da, o repezea. Dar sotul meu a crezut intotdeauna ca Elena il are la mana cu ceva pe Nicolae Ceausescu. Pentru ca intr-una dintre vizitele oficiale, cand el s-a intors de la o intalnire care era programata cu un presedinte, ea, care nu fusese chemata, i-a spus, de fata cu toti:

„Draga, dar tu unde te trezesti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, ca acum schimb foaia! Unde te trezesti tu?”

Au inlemnit toti: Oprea, sotul meu, Verdet. Si sotul meu a spus tot timpul:

„Nu stiu cu ce il are la mana ea, dar il are la mana cu ceva cu care-l santajeaza”, a adaugat Emilia Marinela Macovescu.

George Macovescu credea ca Nicolae Ceausescu a comis vreo crima sau, la un moment dat in viata, fusese implicat in vreo crima de care Elena stia si cu care il santaja.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.