Sfantul Stelian, ocrotitorul pruncilor si al familiei crestine, s-a nascut in sec. VI la Adrianopolis, intr-o familie instarita din tinutul Paflagoniei, Asia Mica (Turcia de astazi).

Stelian a fost sfintit si s-a facut lacas al Duhului Sfant inca din pantecele maicii sale. Curat si plin de dragoste crestina, si-a impartit averea saracilor si s-a facut monah, apoi a plecat in pustie, ca sa se adanceasca in cunoasterea Lui Dumnezeu. Sfantul vietuia intr-o pestera unde primea hrana de la un inger.

A primit puterea de vindeca oamenii. Intr-o zi, o boala nemiloasa a venit peste popor; mureau intruna pruncii, iar parintii ramaneau fara copilasi. Credinciosii au venit la pustnicul Stelian, ca sa-l ia mijlocitor inaintea Lui Dumnezeu si sa le vindece copiii. Si astfel, mamele care s-au rugat Sf. Stelian au dobandit alti prunci, iar pruncii bolnavi s-au tamaduit. Sfantul Stelian Paflagonul este zugravit in icoane cu un copil in brate, pentru neobosita sa misiune de a-i apara pe cei mici, ajutandu-i totodata pe copiii bolnavi, scrie obiectivbr.ro.

In biserica Sf. Stelian („Lucaci”) din Bucuresti se afla racla cu moastele Sfantului Stelian. Biserica a fost zidita in 1736 de Mitropolitul Stefan al Tarii Romanesti. Sf. lacas a mostenit nu doar moastele Sf. Stelian, ci si pe ale Sfintilor Haralambie, Elefterie si Onufrie. Cu trecerea timpului, pe langa hramul Sf. Nicolae, biserica l-a capatat si pe al Sfantului Stelian. In fiecare miercuri, aici se oficiaza o slujba speciala in cinstea sfantului.

Citeste si:

Un vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti! Credinciosii il praznuiesc astazi pe Sfantul Stelian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.