Acasă Stirile zilei CREIERUL uman se MATURIZEAZA la 30 de ani

CREIERUL uman se MATURIZEAZA la 30 de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu recent contrazice ceea ce se crede de obicei, ca maturitatea la creierul uman este atinsa la sfarsitul pubertatii. Cercetatorii au descoperit ca el continua sa se dezvolte in al treilea deceniu de viata.

 

Numai la 30 de ani omul este capabil sa ia decizii bune. Este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori care a analizat cortexul prefrontal, adica zona de responsabilitate, capacitate de planificare, prioritizare sau stapanire a impulsurilor – una din ultimele regiuni care ajung la maturitate.

Asa ca anumite decizii luate inainte pot fi considerate premature.

„Pana la acea varsta, trebuie sa luam decizii destul de importante in privinta educatiei ai a planurilor pentru cariera, a persoanei cu care sa ne casatorim sau daca mergem sau nu la armata ai asta pana cand unele parti ale creierului nostru nu au fost in stare optima”

a explicat in Wall Street Journal Jay Giedd, specialist in stiinte neurologice la Institutul American pentru Sanatate Mentala.

Multi specialiati apreciaza ca perioada de la 18 la 29 de ani trebuie considerata un proces distinct, in care omul este definit ca “adult emergent”. Prin urmare, studiul arata ca ar trebui tolerata indecizia celor intre 20 ai 30 de ani in privinta orientarii ai a optiunilor de viata.

“Nu trebuie sa va ingrijoreze faptul ca iubitul vostru copil de 21 sau chiar de 26 de ani nu stie ce va face. Aproape nimeni nu mai are aceasta problema la 40 sau 50 de ani”

incheie doctorul.