Acasă Timp liber Spiritualitate Credinciosii ortodocsi au fost socati cand au vazut la cine se inchinau...

Credinciosii ortodocsi au fost socati cand au vazut la cine se inchinau in aceasta Biserica!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rolul unui preot este acela de a fi un om al lui Dumnezeu in societate, iar comportamentul sau sa fie un model pentru toti enoriasii. Totusi, exista destul de multi preoti in Romania care sunt departe de a fi un model pentru crestini.

Preotul Dumitru Giurgiu, parohul Bisericii „Sfanta Treime” din localitatea maramureseana Ulmeni a fost ridicat la rang de „sfant”. Impreuna cu un om de afaceri din oras, presedintele clubului de fotbal local a fost pictat pe peretele noii biserici pe care a construit-o in localitate, pentru cei peste 1.200 de credinciosi. Cei doi au fost zugraviti in chip de pelerini intr-o fresca ce ilustreaza „Predica de pe munte”, relateaza voceatransilvaniei.

Cei care au sesizat asemanarea intre personajele care apar zugravite pe pereti si preotul dar si omul de afaceri au fost credinciosii din parohie, care s-au si grabit sa imortalizeze pictura si sa o posteze pe paginile de socializare. Comentariile internautilor nu au intarziat sa apara, unii fiind nepasatori, altii fiind total impotriva frescei in care apar cei doi.

„Pelerini ce au trait in vremea lui Iisus…..traiesc si azi….iI RECUNOAsTE CINEVA? PICTURa iN NOUL LaCAs DIN ULMENI! Distribuie cu incredere daca te simti lezat,scarbit si nemultumit de ceea ce s-a intamplat in pictura din noul lacas!”, apare langa fotografia care a fost distribuita de zeci de ori.

fresca-biserica1

Explicatiile preotului: no comment

La insistentele reporterului Vocea Transilvaniei, preotul a dat cateva explicatii. „Pictorul nu ne-a spus nimic. La „Predica de pe munte” sunt oameni nu sunt sfinti si pictorul a facut o ghidusie si i-a pictat pe cei care s-au implicat. Nu ne-a spus nimic si cand ne-am dat seama ce a facut el plecase deja. Stiu ca nu-i canonic sa fie, dar o sa modifice”, a mai adaugat preotul.

Potrivit canoanelor bisericesti, nu ar avea voie sa apara pictati nici preotul si nici mireni din parohie. Totusi, aceasta practica s-a impamantenit deja, in semn de multumire pentru donatiile generoase facute lacaselor de cult.

Este de notorietate ca omul de afaceri George Becali a fost pus alaturi de familia sa pe peretii unei biserici in semn de multumire pentru donatiile facute.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos