Acasă Stirile zilei Justitia Cozmin Gusa a fost audiat la DNA in dosarul Realitatea TV!

Cozmin Gusa a fost audiat la DNA in dosarul Realitatea TV!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cozmin Gusa a fost audiat de procurorii DNA in calitate de martor in dosarul Realitatea TV, acesta precizand ca a vorbit despre Codrut Marta, Elan Schwartzenberg, Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, potrivit mediafax.ro.

Cozmin Gusa a fost audiat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat in calitate pentru a da declaratii, in calitate de martor, in dosarul in care se fac cercetari in legatura cu modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media.

La iesirea din sediul DNA, Gusa a spus ca acest caz este desprins din cel in care este cercetata disparitia lui Codrut Marta, astfel ca, implicit, a fost intrebat de anchetatori care a fost rolul acestuia in Realitatea Media.

Gusa a precizat ca le-a spus anchetatorilor ca, la un moment dat, Codrut Marta a detinut o functie de administrator al unei componente a grupului, respectiv agentia de presa Newsin, facand declaratii despre vizitele lui Marta la aceasta publicatie.

Intrebat ce a declarat despre contributia lui Elan Schwartzenberg, Gusa a spus ca nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din tara. El a precizat ca oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, dupa ce a acesta ar fi incercat sa instraineze marcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

„Din iulie 2012 nu l-am mai vazut. Probabil ca l-am vazut ultima data prin luna mai, cand ne-am suparat dupa ce a incercat sa instraineze marcile Realitatea la o firma din Marea Britanie, detaliu pe care l-am furnizat. Noi am intrat imediat atunci, in calitate de actionari minoritari, in coordonarea grupului Realitatea. E un dosar vast. Eu am fost intrebat privind implicarile posibile de la Realitatea Media. Elan Schwartzenberg, dupa cum bine stiti, nu s-a mai intors in tara din iulie 2012”, a aratat Gusa.

Intrebat in legatura cu problema instrainarii marcilor, Gusa a aratat ca din iulie 2012, de cand a plecat Schwartzenberg, a reusit readucerea marcilor in patrimoniul Realitatea si a aratat ca doreste sa scoata aceasta companie din insolventa „pe modelul Hidroelectrica” si s-o readuca pe piata la nivel normal.

Gusa a mai spus ca a fost intrebat si despre legaturile sale cu Sorin Ovidiu Vintu, aratand ca le-a intrerupt in primavara lui 2010, din initiativa sa, acesta fiind si motivul pentru care nu a dorit sa comenteze „prostiile spuse de un fost prieten”.

Intrebat ce a declarat despre Sebastian Ghita, Gusa a spus ca nu au fost multe discutii despre acesta cu procurorii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos