Acasă Cultura Cinemagia Coronavirusul pare desprins din filmul Contagion 2011! A stiut ceva Steven Soderbergh...

Coronavirusul pare desprins din filmul Contagion 2011! A stiut ceva Steven Soderbergh ce nu stim noi?

Thrillerul „Contagion”, regizat de Steven Soderbergh şi lansat în 2011, a devenit al doilea cel mai urmărit film produs de Warner Bros, după declanșarea epidemiei de coronavirus, potrivit Daily Mail.

Unul dintre cele mai aclamate filme ale anului 2011, “Contagion: Pericol nevazut”, ii reuneste pe celebrii actori Gwyneth Paltrow, Matt Damon si Jude Law, in aceeasi formula care i-a consacrat in “Talentatul domn Ripley”.

Impresionanta distributie a filmului include atat actori laureati ai premiilor Oscar: Marion Cotillard (La Vie En Rose), Matt Damon (Good Will Hunting), Gwyneth Paltrow (Shakespeare In Love), Kate Winslet (The Reader), cat si actori nominalizati la mult ravnita distinctie: Jude Law (The Talented Mr. Ripley si Cold Mountain), Laurence Fishburne (What’s Love Got to Do with It), Elliott Gould (Bob & Carol & Ted & Alice), John Hawkes (Winter’s Bone).
Amenintata de un virus cumplit, omenirea este pusa la grea incercare in “Contagion: Pericol nevazut”, un action thriller cutremurator in regia celebrului Steven Soderbergh (Traffic, Ocean’s Eleven, Erin Brockovich). Nestiind exact cu ce se confrunta, specialistii privesc neputinciosi cum noua epidemie se extinde cu o viteza fulminanta si ameninta sa decimeze populatia in doar cateva zile. Misiunea autoritatilor de a tine situatia sub control devine aproape imposibila, in conditiile in care panica iscata intre oameni devine la fel de puternica ca insusi virusul, iar paranoia pune stapanire pe intreaga populatie. Cu timpul in defavoarea lor, medicii incearca cu disperare sa gaseasca un antidot, fiecare secunda scursa aducandu-i cu un pas mai aproape de sfarsitul tragic.

Jude Law a declarat ca, din punctul lui de vedere, thrillerul are la baza o idee care bantuie de cativa ani societatea contemporana: “Cred ca am ajuns cu totii in punctul in care nu ne mai intrebam cum, ci mai degraba cand. Si daca privim in urma, vom observa ca epidemii mai mult sau mai putin puternice au tot existat, mie mi se pare din ce in ce mai plauzibila teoria unei contaminari globale, cu atat mai mult cu cat a devenit extrem de usor sa calatoresti in orice colt al lumii.”