Acasă Stirile zilei COREEA DE NORD: Sa ne strivim inamicii fara mila! COREEA DE SUD:...

COREEA DE NORD: Sa ne strivim inamicii fara mila! COREEA DE SUD: Daca voiau sa atace, ar fi facut-o deja! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa ce Coreea de Nord a anuntat sambata ca este in „stare de razboi” cu Coreea de Sud, locuitorii celor doua tari vecine par sa trateze situatia in moduri complet diferite.

Jurnalistii CNN au realizat un reportaj in care prezinta atitudinea contrastanta a locuitorilor din Coreea de Nord si Coreea de Sud fata de amenintarile lui Kim Jong-un.

Coreea de Nord: „Kim Jong-un spune ca ar trebui sa ne strivim inamicii fara mila”

Televiziunea din Coreea de Nord a difuzat imagini cu marsuri, manifestatii si demonstratii ale dotarilor militare de care dispune, in contextul in care tara a amenintat recent SUA si a declarat ca se afla in „stare de razboi” cu Coreea de Sud.

In materialele de propaganda difuzate de televiziune au fost intercalate si pareri ale nord-coreenilor, intrebati pe strada despre amenintarea de razboi.

„Nu mai suportam. Nu putem da inapoi. Este timpul sa le aratam nemernicilor ce merita. Eu tin pumnii stransi”, a declarat un barbat pe o strada din Phenian.

„Kim Jong-un spune ca ar trebui sa ne strivim inamicii fara mila, sa ii strivim atat de tare incat sa nu fie capabili sa semneze actele de predare”, a declarat o nord-coreeana.

Televiziunea a continuat sa repete amenintarile de razboi. Imaginile prezentate la TV i-au dus pe spectatori in jurul lumii si au aratat cum Coreea de Nord „striveste” SUA cu pumnul, trimitand mesajul ca in tara condusa de Kim Jong-un toata lumea este inarmata si periculoasa.

Coreea de Sud: „Daca voiau sa atace, ar fi facut-o deja”

Intre timp, in Coreea de Sud, tara vecina direct amenintata de Kim Jong-un, atmosfera este complet diferita. Corespondentul CNN Jim Clancy prezinta imagini cu locuitorii care nu vad razboiul ca fiind un eveniment ce va avea loc.

„Nu cred ca va fi un razboi. Coreea de Nord doar a anuntat o alerta militara. Sud-coreenii nu sunt interesati de asta”. „Daca voiau sa atace, ar fi facut-o deja. Coreea de Nord doar ameninta”, sunt parerile a doi tineri sud-coreeni, care nu cred in pericolul venit din nord.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos