Acasă Stirile zilei COREEA DE NORD ameninta ca loveste SUA, Guam si Hawaii! Si-a plasat...

COREEA DE NORD ameninta ca loveste SUA, Guam si Hawaii! Si-a plasat armata in STARE DE LUPTA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Coreea de Nord si-a plasat armata in stare de lupta amenintand ca va lovi SUA, Insulele Guam si Hawaii, potrivit KCNA.

„Comandamentul armatei poporului coreean declara ca toate trupele de artilerie, inclusiv unitatile strategice de rachete si unitatile de artilerie cu raza lunga de actiune trebuie sa fie plasate in (stare) de alerta «pregatit de lupta»”, potrivit KCNA.

Aceste unitati urmeaza sa fie pregatite sa atace „toate bazele militare americane in regiunea AsiaPacific, inclusiv pe continentul american, Hawaii si Guam”, dar si in Coreea de Sud, a adaugat comandamentul intr-un comunicat transmis de KCNA.

In pofida lansarii cu succes, pe 12 decembrie, a unei rachete cu raza lunga de actiune – asimilata de Seul si aliati sai unui test balistic -, unii experti apreciaza ca Phenianul este departe de a stapani tehnica necesara lansarii unei rachete intercontinentale, capabile sa loveasca Statele Unite.

Hawaii si Guam sunt considerate, de asemenea, in afara razei de actiune a rachetelor cu raza medie de actiune dezvoltate de catre Coreea de Nord, care ar putea, in schimb, ca atinga baze din Japonia si Coreea de Sud.

Seulul si Washingtonul au consolidat vineri conditiile unui pact de cooperare militara. Acesta prevede de-acum o sustinere sporita din partea Statelor Unite pentru Coreea de Sud, inclusiv in cazul unei provocari minore din partea Coreei de Nord.

Phenianul a amenintat deja, saptamana trecuta, ca va ataca baze militare americane din Japonia si Guam, ca riposta fata de survolarea cu bomardiere de tip B-52 a teritoriului sud-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreeana se afla, in prezent, la cel mai ridicat nivel de dupa 2010. Un test nuclear, pe 12 februarie, al treilea efectuat de catre Coreea de Nord, a antrenat noi sanctiuni ONU si amenintari cu represalii din partea Phenianului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos