Acasă Stirile zilei COREEA DE NORD a anuntat ca a primit aprobarea pentru LOVITURI NUCLEARE...

COREEA DE NORD a anuntat ca a primit aprobarea pentru LOVITURI NUCLEARE impotriva SUA: „Momentul exploziei se apropie repede”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

COREEA DE NORD a anuntat ca a primit aprobarea pentru a declansa operatiuni militare impotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare.

Intr-un comunicat citat de agentia de presa oficiala nord-coreeana KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declara ca informeaza in mod oficial Washingtonul ca amenintarile americane vor fi „zdrobite” prin „mijloace de lovire nucleara”.

„Operatiunea nemiloasa a fortelor armate revolutionare (nord-coreene) in acest sens a fost definitiv examinata si ratificata”, afirma armata.

Phenianul a multiplicat provocarile, in ultimele saptamani, si a amenintat cu eventuale lovituri impotriva Statelor Unite, Hawaii si Guam, in Pacific.

„Momentul exploziei se apropie repede”, se adauga in comunicat, care ofera asigurari ca un razboi ar putea avea loc in Peninsula Coreea inca de „astazi” (joi) sau „maine” (vineri).

„Tinand cont de aceasta situatie, Statul Major General al armatei nord-coreene, insarcinat cu toate operatiunile, va adopta contramasuri militare practice puternice”, se arata in continuare in document.

Armata apreciaza ca responsabilitatea actualei crize „revine in intregime” Statelor Unite, evocand participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile sa transporte bombe nucleare, si a unor bombardiere „invizibile” de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud, care se desfasoara in prezent.

„Intreaga peninsula coreeana nu a (mai) fost expusa, niciodata ca acum, unui asemenea pericol de razboi nuclear”, se avertizeaza in comunicat.

Casa Alba a cerut miercuri Coreei de Nord sa inceteze cu amenintarile, dupa ce statul stalinist si-a intensificat retorica belicoasa, declarandu-si armata pregatita sa declanseze eventuale lovituri nucleare impotriva Statelor Unite.

„Am vazut astazi o noua declaratie a Coreei de Nord, care agita inca o data o amenintare neconstructiva”, a declarat Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliul National american de Securitate.

„Aceasta este o noua declaratie provocatoare care izoleaza inca un pic Coreea de Nord de restul comunitatii internationale si subliniaza nevoia sa de dezvoltare economica”, a adaugat ea.

„Coreea de Nord ar trebui sa isi opreasca amenintarile provocatoare si sa se conformeze mai degraba obligatiilor sale internationale”, a continuat Hayden.

Coreea de Nord a amenintat deja Statele Unite, luna trecuta, cu o lovitura nucleara preventiva.

Insa, in pofida faptului ca Phenianul a efectuat cu succes un test nuclear in urma cu cateva saptamani, majoritatea expertilor afirma ca statul stalinist nu dispune inca de tehnologia care sa ii permita sa instaleze ogive nucleare pe rachete balistice capabile sa atinga baze americane in Pacific sau teritoriul american.

Pentagonul a declarat miercuri ca ia „foarte in serios” amenintarile Coreei de Nord referitoare la lovirea teritoriului american si Insulelor Guam, declarandu-se „pregatit sa raspunda oricarei eventualitati”.

Coreea de Nord si-a plasat armata in stare de lupta marti si a cerut unitatilor sale speciale „strategice” sa se pregateasca pentru eventuale lovituri impotriva Statelor Unite, Hawaii si Insulelor Guam.

Insa, in pofida unei lansari cu succes a unei rachete cu raza lunga de actiune la 12 decembrie – considerata de Seul si aliatii sai o racheta balistica -, unii experti considera ca Phenianul este departe de a stapani tehnica necesara efectuarii unor tiruri cu rachete intercontinentale capabile sa loveasca Statele Unite.

De asemenea, Hawaii si Guam sunt considerate in afara razei de actiune a rachetelor cu raza medie create de catre Coreea de Nord, care ar putea atinge, in schimb, baze americane din Japonia si Coreea de Sud.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos