Acasă Stirile zilei Retail Cora va deschide încă trei magazine în acest an la Bucureşti, Bacău...

Cora va deschide încă trei magazine în acest an la Bucureşti, Bacău şi Slobozia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oficalii Cora România infirmă zvonurile apărute în presa de astăzi, potrivit cărora cele opt hipermarketuri Cora din ţară ar urma să fie vândute francezilor de la Auchan, Cora având intenţia să-şi mute operaţiunile în Ucraina, anunţă capital.ro

„Cora nu pleacă din România”, este categorică Ana Maria Florea, managerul de comunicare al reţelei de hipermarketuri Cora România.

Dimpotrivă, reţeaua de hipermarketuri deţinută de grupul franco-belgian Delhaize are planuri de extindere agresivă în următoarea perioadă. Astfel, în acest an, Cora va deschide trei hipermarketuri – la Bacău, Slobozia şi Bucureşti. În urma extinderii, vor fi angajate în jur de 1.000 de persoane.

Cora deţine, în continuare, cele mai profitabile magazine de pe piaţa locală. Totuşi, retailerul nu a rămas neatins de criză: „am înregistrat scăderi de 15-20% faţă de perioada dinainte de criză. Comportamentul consumatorului s-a modificat şi el, s-au observat două tendinţe: orientarea către produse mai ieftine şi orientarea unei părţi a consumatorilor către produse premium după principiul « cumpăr ceva de calitate pentru a-mi face placere». Cum o schimbare nu vine niciodată singură, a existat şi o consolare: Preţurile la terenuri au scăzut, fapt care a făcut posibilă achiziţia unor terenuri noi”, declara, luna trecută, pentru Capital, Ana Maria Florea.
Cora se aştepta în 2011 o creştere a cifrei de afaceri cu 3%, comparativ cu nivelul de 328 milioane euro din 2010. Pentru 2012, ” în prima jumătate a anului ne aşteptăm la o stagnare, sperând într-o creştere de 1-2% în a doua jumătate a lui 2012″, afirma Florea.

Louis Delhaize este prezent în România încă din 2003 şi, în prezent, operează opt hipermarket-uri marca Cora şi o reţea de 121 supermarketuri Mega Image şi Shop&Go.