Acasă Utile Copilul tau plange noaptea? Vezi ce trebuie sa faci!

Copilul tau plange noaptea? Vezi ce trebuie sa faci!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cei mai tineri dintre parinti au o reala problema cu educatia celor mici. Pentru parinti, trezitul in miez de noapte, pentru a linisti copiii care plang este ceva obisnuit. Insa cercetatorii de la o universitate din Australia sustin ca este mai bine sa lasam copiii sa planga, pana cand adorm singuri, decat sa ii linistim de fiecare data.

Echipa de cercetatori a studiat 43 de copii, cu varste cuprinse intre 6 luni si un an si patru luni, si parintii lor. Toti copiii aveau probleme cu somnul. Parintii a 14 dintre acestia au fost rugati sa foloseasca, timp de un an, metoda numita „Ferber”. Aceasta inseana ignorarea crizelor unui copil si verificarea lui numai la anumite intervale de timp. Ideea este de a-l invata pe copil ca nu va veni nimeni daca plange, reducand astfel momentele de plans si imbunatatindu-i somnul.

Alti 14 parinti au folosit o metoda mai blanda: au culcat copilul din ce in ce mai tarziu, facandu-l astfel mai somnoros. Restul parintilor nu au folosit niciun fel de metoda si s-au trezit la fiecare criza de plans a copiilor si contituit grupul de control.

Rezultatele au aratat ca, dupa un an, copiii din prima categorie adormeau in medie cu 13 minute mai repede decat cei din grupul de control si se trezeau de mai putine ori pe noapte, iar cei din a doua categorie adormeau cu zece minute mai devreme, scrie Jurnalul.

Specialistii au analizat si nivelul cortizolului, hormonul de stres, de la bebelusi si parinti si au observat ca bebelusii care fusesera „ignorati” de parintii lor in timpul noptii nu erau mai stresati decat ceilalti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCombinatiile de taste care te vor face un as al tastaturii! Vei naviga pe Facebook fara mouse!
Articolul următorReteta naturala care iti sterge cinci ani de pe fata! Ingredientele le gasesti in bucatarie