Apropierea de un copac sau chiar imbratisarea lui poate avea efecte benefice asupra starii de sanatate, lucru demonstrat de cercetatori. In unele cazuri contactul cu natura este mai avantajos decat administrarea unor medicamente pentru tratarea unor boli mentale.

Intr-o carte publicata de Matthew Silverstone acesta vine cu dovezi care confirma beneficiile pe care le aduce imbratisarea unui copac persoanelor care sufera de boli mentale, nivel redus de concentrare, stres, depresie, etc. La fel, acest procedeu are capacitatea de a atenua durerile de cap.

Potrivit studiilor descrise, atunci cand copiii sunt in contact cu plantele, functioneaza cognitiv si emotional mult mai bine; chiar si atunci cand se distreaza cu jocuri creative in parcuri si zone verzi special amenajate.

Dar cum poate natura provoca reducerea semnificativa a simptomelor unor boli? Silverstone explica ca aceste efecte sunt ceva mai mult decat o simpla teorie. Copacii, si in general plantele, emit vibratii care au efecte asupra corpului uman, scrie bzi.

Iata o reteta care combate durerile de cap, stresul si oboseala:

3 COMENTARII

  1. De ce credeti ,ca numai anumiti arbori pot avea beneficii terapeutice asupra persoanelor in general nu specificat in functie de zodie,,puterea mentala stie ce are de facut ,se poate ,,stabili „” intre om si arbore , ca si in cazul om si animal,o relatie subtila de comunicare, spre exemplu stiati ca,cu ajutorul celor mai inalte crengi ale unui arbore relationind poti vedea in departari, nu este fictiune sunt ani zeci de ani de lucru si cind spun asta ,: nu putini sunt cei ce stiu la ce ma refer,.

  2. Stiu ca fiecare om are ca semnificați un copac de exemplu leii au nucul șanț oameni roditori la fel ca nucu șanț puterernici si vindecatori de suflete deoarece miezul de nuca ajuta la îmbunătățirea memoriei are omega 3 6 9 si multe beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.