Acasă Utile Copacul care iti poate alina sufletul in functie de ziua de nastere!...

Copacul care iti poate alina sufletul in functie de ziua de nastere! Te poate ajuta sa scapi de stres si oboseala in doar cinci minute!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Apropierea de un copac sau chiar imbratisarea lui poate avea efecte benefice asupra starii de sanatate, lucru demonstrat de cercetatori. In unele cazuri contactul cu natura este mai avantajos decat administrarea unor medicamente pentru tratarea unor boli mentale.

Intr-o carte publicata de Matthew Silverstone acesta vine cu dovezi care confirma beneficiile pe care le aduce imbratisarea unui copac persoanelor care sufera de boli mentale, nivel redus de concentrare, stres, depresie, etc. La fel, acest procedeu are capacitatea de a atenua durerile de cap.

Potrivit studiilor descrise, atunci cand copiii sunt in contact cu plantele, functioneaza cognitiv si emotional mult mai bine; chiar si atunci cand se distreaza cu jocuri creative in parcuri si zone verzi special amenajate.

Dar cum poate natura provoca reducerea semnificativa a simptomelor unor boli? Silverstone explica ca aceste efecte sunt ceva mai mult decat o simpla teorie. Copacii, si in general plantele, emit vibratii care au efecte asupra corpului uman, scrie bzi.

Iata o reteta care combate durerile de cap, stresul si oboseala:

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos