Conventia Nationala Extraordinara a PDL pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc in 30 iunie, a decis, marti, Consiliul National de Coordonare (CNC) al formatiunii, au declarat surse democrat-liberale. Conform surselor citate, decizia a fost luata prin vot, inregistrandu-se doar o abtinere. Presedintele demisionar al PDL Emil Boc a anuntat, dupa sedinta CNC, ca in 30 iunie va avea loc Conventia Nationala Extraordinara a PDL, urmand sa fie alesi presedintele si membrii BPN, pe actuala structura de conducere.

 „Avem Conventie Nationala Extraordinara pe 30 iunie. Alegem presedintele si BPN. Vor fi 1.450 de delegati”, a anuntat Emil Boc, dupa sedinta CNC.

Potrivit lui Boc, comisia de organizare a Conventiei va fi formata din noua persoane, propuse de organizatiile judetene cu cele mai bune rezultate la alegerile locale.

Prima sedinta a comisiei de organizare va avea loc marti, la ora 16.00, la sediul partidului din Aleea Modrogan nr. 1, cand va fi ales presedintele comisiei.

Conform lui Boc, decizia de convocare a Conventiei in 30 iunie a fost luata cu o majoritate covarsitoare, fiind inregistrate doar doua abtineri.

Anterior, surse din partid au declarat ca Vasile Blaga si Sever Voinescu au sustinut, in sedinta CNC al PDL, ca data convocarii Conventiei Nationale Extraordinare sa fie 30 iunie.

Conform surselor citate, Vasile Blaga a sustinut in CNC ca data convocarii Conventiei Nationale sa fie 30 iunie, el aratand ca trebuie respectata propunerea Colegiului Director de duminica.

Si Sever Voinescu a sustinut, in sedinta CNC, ca data Conventiei sa fie 30 iunie, au mai precizat aceleasi surse.

In cadrul dezbaterilor, unii democrat-liberali au sustinut ca alegerile pentru noua conducere sa aiba loc in 30 iunie, in timp ce altii, intre care Cezar Preda, Cristian Boureanu si Gheorghe Stefan au sustinut ca acestea sa aiba loc in 23 iunie, adica peste cinci zile, au relatat aceleasi surse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.