Consumul de peste REDUCE riscul de instalare a maladiei Alzheimer!

Consumul de peste cu continut ridicat de acizi grasi Omega 3 reduce riscul de instalare a maladiei Alzheimer, au descoperit cercetatorii americani.

Pe langa beneficiile asociate cu sanatatea creierului, oamenii de stiinta din Statele Unite au descoperit ca un nivel crescut de acizi grasi Omega 3, regasiti in pestele gras – hering, macrou, sardine, ton, somon -, dar si in pestele alb, precum codul, poate prelungi viata cu pana la doi ani, informeaza dailymail.co.uk.

Click pe aceeasi tema:  O persoană a fost rănită, iar 16 apartamente au fost avariate în urma unei explozii la Iași

Pentru a preveni reducerea dimensiunii creierului, care este cauzata de inaintarea in varsta si de maladia Alzheimer, oamenii de stiinta recomanda consumul de peste de doua ori pe saptamana, precum si administrarea de suplimente cu ulei de peste o data pe saptamana.

Unul dintre principalii acizi grasi Omega 3 este acidul docosahexaenoic (DHA), care ajuta neuronii sa comunice mai bine intre ei.

La experimentul cercetatorilor americani, de la Universitatea South Dakota din Richmond, au participat 1.111 femei, cu varsta de aproximativ 70 de ani, inscrise in studiul Women’s Health Initiative Memory. Opt ani mai tarziu, cand femeile aveau 78 de ani, creierul acestora a fost scanat pentru a-i fi masurat volumul.

Creierele femeilor care prezentau niveluri ridicate de acizi Omega 3 in limfocite, inclusiv DHA, aveau un volum mai mare decat creierele celorlalte voluntare.

Click pe aceeasi tema:  Documentarul "2016: Obama's America", un succes incredibil de casa! Vezi VIDEO

Participantele la experiment cu un nivel dublu de acizi grasi (7,5%, fata de 3,4%) aveau un volum al creierului cu 0,7% mai mare.

James Pottala, autorul studiului publicat in revista Neurology, a afirmat ca nivelurile scazute de acizi grasi erau asociate cu reducerea dimensiunii creierului.

„Aceste niveluri mai ridicate ale acizilor grasi pot fi atinse cu ajutorul dietei si prin administrarea de suplimente, iar rezultatele sugereaza ca efectul asupra volumului creierului consta in intarzierea cu pana la doi ani a procesului natural de pierdere a neuronilor, care intervine odata cu inaintarea in varsta”, a declarat James Pottala.

Sursa: mediafax.ro

 









spre