Acasă Politic Constantin despre urarea lui Voiculescu: Respect legile chiar daca afecteaza un OM...

Constantin despre urarea lui Voiculescu: Respect legile chiar daca afecteaza un OM APROPIAT

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PC Daniel Constantin, regreta ”ca om, necazurile prin care trece Dan Voiculescu”, deci nu va comenta sau interpreta ”niciodata remarcile subiective ale unui om aflat intr-o situatie dificila”, se spune intr-o pozitie a liderului conservator, remisa de PC, duminica.

Fondatorul PC Dan Voiculescu, aflat in detentie, a scris pe blogul personal ca ”anul 2015 va fi anul in care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecati de Dumnezeu, dar si de justitie”, potrivit Mediafax.

Constantin spune ca, ”din dorinta de a fi cat mai discret in polemica” nu va interpreta aceste ”remarci subiective” si precizeaza ca, din pozitia de ministru si in calitate de cetatean, trebuie sa respecte legile si deciziile justitiei, ”chiar daca ele afecteaza un om” fata de care a fost ”apropiat”.

Cat priveste implicarea Ministerului Agriculturii in dosarul ICA, Constantin precizeaza ca ministerul s-a constituit ca parte civila in 2008 prin titularul de atunci (nr- Dacian Ciolos), aceasta pozitie a fost mentinuta si in 2010, iar atitudinea sa, de ministru, a fost ca ”nu va interveni in niciun sens in dosar”, competenta de reprezentare in fata instantelor apartinand directorului Directiei Juridice, ”o cutuma mai veche si corecta nu numai in Ministerul Agriculturii”.

Constantin spune ca in 2012 i-a comunicat si lui Dan Voiculescu ”aceasta decizie corecta si consecventa cu modul de lucru institutional”.

”Cat priveste plangerea penala formulata impotriva mea: ca si conducator al institutiei, am semnat corespondenta cu Parchetul General (nu DNA, cum s-a spus) prin care am transmis informatiile solicitate. Au fost solicitate toate documentele din acest dosar de la constituirea ca parte civila in 2008. Nu am fost citat niciodata, cum nu am fost niciodata in fata vreunui procuror DNA, Parchet”, mai spune Constantin, fost ministru al Agriculturii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos