Acasă Multimedia CONSPIRATIA care pune pe jar crestinii: “Iisus Hristos a fost folosit pentru...

CONSPIRATIA care pune pe jar crestinii: “Iisus Hristos a fost folosit pentru a calma supusii Imperiului Roman” VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O biblie americana ce urmeaza a fi distribuita in scolile din Londra pe 19 octombrie a pus pe jar crestinii, dupa ce savantul american Joseph Atwill sustine ca intrega poveste a lui Iisus din Biblie a fost inventata de catre aristocratii romani. El spune ca romanii „s-au folosit de Iisus Hristos ca o propaganda de a calma spiritele”.

Joseph Atwill a facut aceasta „descoperire” dupa ce a citit singura scriere care a supravietuit din secolul I d.Hr., potrivit Daily Mail si The Independent, citate de ziare.com

„Crestinismul nu a inceput ca o religie, dar in schimb a fost creat ca un instrument de propaganda sofisticat pentru a calma supusii Imperiului Roman”, sustine savantul

 

„Eu prezint lucrarea mea si nu vreau sa le provoc crestinilor niciun rau, dar acest lucru este important pentru cultura noastra. Oamenii trebuie sa stie adevarul despre trecutul nostru, astfel incat sa putem intelege cum si de ce guvernele creaza istorii si Dumnezei falsi. Ele o fac de multe ori pentru a obtine o ordine sociala care este impotriva intereselor oamenilor de rand”.

 

Atwill a declarat ca romanii au apelat la metode subtile pentru a mentine ordinea. Cand romanii au epuizat mijloacele conventionale de inabusire a revoltelor, atunci ei au trecut la un razboi psihologic.

 

El sustine ca a facut aceasta descoperire in timp ce studia „Istoria razboiului iudeilor impotriva romanilor”, de Flavius Josephus, singura scriere ramasa din secolul I, alaturi de Noul Testament. „Am dovezi care arata de unde a venit povestea lui Iisus”, pretinde Atwill.