Acasă Stirile zilei Justitia Consiliul Superior al Magistraturii verifică CV-ul Corinei Dumitrescu

Consiliul Superior al Magistraturii verifică CV-ul Corinei Dumitrescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat, vineri, că efectuează verificări în vederea stabilirii condiţiilor în care, pe site-ul oficial al instituţiei, a fost postat CV-ul cu „vădite erori materiale” al Corinei Dumitrescu – ministrul desemnat al Educaţiei.

„Consiliul Superior al Magistraturii efectuează verificări în vederea stabilirii condiţiilor în care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vădite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societăţii civile, precum şi a persoanelor care se fac răspunzătoare de neîndeplinirea obligaţiei de a verifica acurateţea documentului anterior postării sale pe site. La finalizarea verificărilor, rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media al CSM.

Corina Dumitrescu, propunerea premierului Ponta pentru portofoliul Educaţiei, nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM, au scris jurnaliştii de la HotNews.ro, care au aflat de la reprezentanţii prestigioasei universităţi americane că Dumitrescu nu a urmat cursuri acolo.

„Reprezentanţii Universităţii Stanford din SUA au transmis, la solicitarea HotNews.ro, că nu au găsit date oficiale care să ateste că ministrul Educaţiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diplomă al universităţii. Corina Dumitrescu a precizat în CV-ul oficial postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford, cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional”, au arătat cei de la HotNews.ro.

Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat că în CV-ul ei s-a referit la „un studiu” pe care l-a făcut la Institutul Hoover, „un stagiu de pregătire”, promiţând totodată că începând de marţi va da toate detaliile pe acest subiect.

Oficialii Stanford au mai precizat că universitatea are multe programe de studiu care nu acordă diplome, mai scriu cei de la HotNews.ro, care adaugă că Institutul Hoover, la care Dumitrescu s-a referit în explicaţia dată, este un think-tank al Stanford dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi a relaţiilor internaţionale.

În CV-ul de pe site-ul CSM, Dumitrescu a scris greşit numele prestigioasei universităţi californiene, numind-o „Standford”.