Republica Moldova va semna cu Uniunea Europeana Acordul de asociere pe 27 iunie, a anuntat marti, la Chisinau, Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European.

Site-ul postului Europa Libera, care relateaza anuntul lui Van Rompuy, precizeaza ca acesta se afla marti in Republica Moldova, unde s-a intalnit cu presedintele Nicolae Timofti si cu premierul Iurie Leanca.

Cu putin timp in urma, presedintele Nicolae Timofti a declarat ca Republica Moldova isi va exercita „dreptul suveran” de semnare a Acordului de asociere cu Uniunea Europeana in pofida presiunilor externe de natura politica si economica.

Nicolae Timofti nu a mentionat Rusia, dar aceasta tara se opune semnarii Acordului de asociere intre Republica Moldova si Uniunea Europeana. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avertizat vineri, la Tiraspol, ca semnarea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeana ar putea avea consecinte foarte grave asupra Republicii Moldova, subliniind ca Transnistria este „sub patronajul Rusiei” si ca nu i se va „permite nimanui sa o supere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.