Acasă Stirile zilei Consilierul american cu care s-a tras in poza Dragnea a fost prins...

Consilierul american cu care s-a tras in poza Dragnea a fost prins cand vorbea cu rusii! Ce declara Dragnea dupa intalnirea cu Michael Flynn

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consilierul pentru probleme de securitate nationala al presedintelui Donald Trump, Michael Flynn, cu care Liviu Dragnea s-a intalnit in luna ianuarie, a demisionat luni seara. Anuntul a fost facut in urma scandalului legat de comunicarea pe care a avut-o cu Ambasada Rusiei la Washington.

Scandalul s-a iscat in luna decembrie cand, in ziua in care administratia lui Barack Obama a impus noi sanctiuni impotriva Rusiei, Michael Flynn a vorbit la telefon cu ambasadorul rus, dandu-i asigurari ca noul presedinte va fi mult mai indulgent cu Moscova. Mai mult, consilierul l-a mintit pe vicepresedintele Mike Pence, spunandu-i ca nu a discutat despre sanctiuni. Presa americana scrie ca generalul Keith Kellogg, fost consilier pentru securitate la Pentagon, va fi consilier pentru securitate interimar al Casei Albe, pana la o noua numire.

In luna ianuarie, dupa o intalnire cu Michael Flynn la Washington, Liviu Dragnea posta o fotografie alaturi de consilier si spunea ca discutia a fost „foarte buna” si a avut ca teme „perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite”.

„Astazi am avut o discutie informala foarte buna cu domnul Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate nationala in noua administratie Trump. Am discutat despre perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite si despre faptul ca securitatea nationala si stabilitatea reprezinta doi factori esentiali pentru dezvoltarea si prosperitatea unei natiuni. L-am asigurat ca actualul guvern de la Bucuresti va respecta angajamentul Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare, iar dansul mi-a confirmat interesul special al SUA fata de Romania si dorinta noii administratii americane de a dezvolta parteneriatul cu tara noastra”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.