Acasă Sanatate Consecintele fumatului pentru sanatatea oamenilor! Vezi metodele naturale care te pot ajuta!

Consecintele fumatului pentru sanatatea oamenilor! Vezi metodele naturale care te pot ajuta!

Smoking cigarette
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este cunoscut faptul ca tutunul contine peste o mie de compusi chimici, iar fumul rezultat din arderea tigaretelor contine peste 4.000 de compusi, dintre care 60 sunt cancerigeni, sustine nutritionistul Lygia Alexandrescu, ea subliniind ca un element esential in dieta fumatorului trebuie sa fie antioxidantii – vitamina C si vitamina E.

„Consecintele fumatului asupra sanatatii femeii pot fi extrem de grave: cancerul pulmonar, cancerul de esofag, faringe, laringe, cancerul bucal, cancerul de san, cancerul uterin, dezechilibre hormonale, amenoree, dismenoree, osteoporoza, malformatii congenitale. (…) S-a demonstrat clinic faptul ca majoritatea populatiei fumatoare consuma alimente care contin prea putina vitamina E si B6, iar in mod special femeile care fumeaza nu au un aport suficient de acid folic, fier, calciu si zinc si de aceea este foarte important ca in dieta femeii care fumeaza sa se regaseasca aceste substante protectoare, fie sub forma de alimente, fie sub forma de suplimente”, a afirmat nutritionistul Lygia Alexandrescu.

 

Potrivit acesteia, un element esential in dieta zilnica a fumatorului trebuie sa fie antioxidantii: vitaminele C si E, scrie Agerpres.

„Pana nu demult s-a considerat ca si beta-carotenul este benefic fumatorilor, insa studiile clinice recente arata ca de fapt acesta este daunator pentru sanatatea acestei categorii de populatie. Asadar, antioxidantii au rol protector in ceea ce priveste aparitia si evolutia cancerelor, bolilor coronariene, cataractei sau a disfunctiilor cognitive. Anumite componente ale tigarii favorizeaza oxidarea celulara, aparitia stresului oxidativ si implicit a radicalilor liberi care produc efectiv atacul la nivel celular si aparitia bolilor (in special a cancerului)”, a declarat Alexandrescu.

Ea a sustinut ca vitamina C este recomandabil sa fie suplimentata pentru fumatori, deoarece se considera ca nicotina inhiba absorbtia vitaminei C. „Nicotina creste de fapt viteza metabolica si deci si procesele prin care vitamina C este metabolizata. Persoanelor care fumeaza li se recomanda asadar o suplimentare a vitaminei C de 300 mg/zi”, a spus nutritionistul.

In opinia sa, din alimente sau din suplimente, persoanele care fumeaza trebuie sa isi asigure aportul de vitaminele C, E, B1, B2, B5, B6, picolinat de zinc si coenzima Q10. De asemenea, suplimentele de tipul Ginkgo Biloba sunt foarte eficiente.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos