Acasă Politic Conducerea BEC la PARLAMENTARE a fost stabilita!

Conducerea BEC la PARLAMENTARE a fost stabilita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Judecatorul Paula Pantea de la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost aleasa, prin vot secret, presedinte al Biroului Electoral Central pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar loctiitorul acesteia este Liliana Visan de la Sectia contencios administrativ a ICCJ.

Cele doua au fost desemnate dintre cei cinci magistrati ai ICCJ care fac parte din BECMaricela Cobzariu de la Sectia penala, Aurelia Rusu si Paula Pantea de la Sectia I civila, Iulia Manuela Carnu de la Sectia a II-a civila si Liliana Visan de la Sectia contencios administrativ a ICCJ.

Totodata, BEC a fost completat cu presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, si cu cei doi vicepresedinti ai AEP Marian Muhulet si Dan Vlaicu.

Potrivit calendarului electoral, BEC va fi completat vineri si cu cate un reprezentant al partidelor politice parlamentare si al organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale cu grup parlamentar propriu in ambele Camere ale Parlamentului, precum si cu reprezentantul desemnat de grupul parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.

In cel mult 48 de ore de la expirarea termenului de constituire a Biroului Electoral Central, cel mai tarziu la data de 16 septembrie, se pot formula contestatii privind modul de formare si componenta BEC.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos