Acasă World Concluzia care ne da fiori! Al Treilea Razboi Mondial intre China si...

Concluzia care ne da fiori! Al Treilea Razboi Mondial intre China si Vest este inevitabil

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se spune ca in una dintre excursiile lui Margaret Thatcher in Beijing in 1980, liderii chinezi ar fi sperat sa puna presiune asupra Marii Britanii sa cedeze Hong Kong. Ei au apelat la o tehnica diabolica de persuasiune, si anume l-au ”privat” pe Dennis Thatcher de gin si bautura, scrie Telegraph.

Aceasta anecdota ne arata ca, daca este nevoie, China este dispusa sa intoarca foaia. David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, cunoaste foarte bine acest lucru. I-au trebuit ani intregi sa recastige increderea chinezilor dupa ce s-a intalnit in 2012 cu Dalai Lama, ”dusmanul” ideologic de moarte al acestora.

Prezenta militara puternica a SUA in Asia a sustinut 70 de ani de stabilitate si prosperitate, China fiind unul dintre beneficiari. Astazi, prezenta militara a SUA este amenintata de armata chineza, care a ajuns la un nivel tehnologic extrem de ridicat. China a ridicat in ultimii ani pe o insula imensa baze militare si laboratoare de cercetare la care nu permite accesul.

Puterea Chinei creste intr-un ritm greu de inteles. In primele decenii inainte de Primul Razboi Mondial, economia Germaniei crestea cu 13% si cheltuielile cu inarmarea cu 64%.

In ultimii 10 ani, economia Chinei a crescut de patru ori, iar cheltuielile cu inarmarea s-au triplat.

Niciodata inainte in istoria umanitatii o tara nu s-a ridicat atat de rapid, atat de departe si pe atatea domenii de putere”, a spus Graham Allison. El a adaugat ca asemenea schimbari bruste de putere au fost asociate cu razboi in 12 din cele 16 cazuri din ultimii 500 de ani.

Citeste mai departe pe zf.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTriunghiul Bermudelor de Romania! Ascunde cel mai sacru lucru al dacilor
Articolul următorEfectul este nebanuit! Ce se intampla daca bei doua-trei cesti de cafea pe zi!