La Londra a fost deschisa prima cafenea din Marea Britanie in care clientii sunt taxati la minut de sedere. Potrivit ziarului The Guardian, costul unui minut in cafeneaua Ziferblat este de trei pence (aproximativ cinci centi).

In anti-cafenea, cum a fost botezat conceptul de catre ziaristi, vizitatorii pot aduce propria lor mancare si bautura. Potrivit paginii Ziferblat din reteaua sociala „VKontakte” (Facebook-ul rusesc), in acest local puteti „face aproape orice va trece prin cap, cu conditia sa nu incalcati libertatea altora.”

Cafeneaua Ziferblat este primul local britanic al lantului rusesc cu acelasi nume. Prima cafenea din retea a fost deschisa in toamna anului 2011 in zona Pokrovka din Moscova, iar pretul unui minut de sedere era de doua ruble (20 de bani romanesti). Clientii nu sunt obligati sa cumpere nimic altceva.

De atunci, localuri similare au fost deschise la Sankt Petersburg, Nijni Novgorod, Kazan, Rostov -pe-Don si Kiev. Potrivit The Daily Mail, lantul de cafenele este vizitat lunar de 30.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.