O comuna celebra din Romania nu are nici primar, dar nici viceprimar, fiind sigura localitate din tara noastra care se poate lauda cu aceasta performanta.

Sunt probleme si cu secretarul Primariei, astfel ca in acest moment localitatea nu este condusa de nimeni.

Recent, prin adresa nr. 3730/2014 fost comunicata Institutiei Prefectului Judetul Maramures, hotararea nr. 10 a Consiliului local Sapanta privind schimbarea din functie a viceprimarului comunei Sapanta. Un act administrativ care, in urma exercitarii controlului de legalitate, este considerat legal si nu urmeaza a fi atacat la instanta de contencios admininistrativ. Dat fiind faptul ca viceprimarul Pop Gheorghe indeplinea si atributiile de primar ca urmare a incetarii de drept a mandatului de primar al comunei Sapanta, in persoana lui Stan Gheorghe, prin Ordinul Prefectului nr.171/2014, in conformitate cu prevederile art.72 alin.4 din Legea nr.215/2001- Legea administratiei publice locale, care arata cat se poate de clar ca „daca devin vacante, in acelasi timp, atat functia de primar, cat si cea de viceprimar, consiliul local alege un nou viceprimar”.

Acesta ar urma sa preia atributiile de primar pana la alegerea unui nou primar. Va reamintim ca la Sapanta vor fi organizate alegeri, asta pentru ca primarul Gheorghe Stan a fost condamnat de instanta de judecata la inchisoare cu executare.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.