Acasă Stirile zilei Stiinta Combustibil din APA DE MARE la un cost de 0.8-1.6 dolari pe...

Combustibil din APA DE MARE la un cost de 0.8-1.6 dolari pe litru

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta americani au dezvoltat o tehnologie care sa produca combustibil din apa de mare. Laboratorul de Cercetare al Marinei Statelor Unite a inceput sa se dezvolte aceasta tehnologie pentru navele de razboi americane, potrivit FoxNews.

Baza acestei tehnologii o reprezinta procesul de eliminare a dioxidului de carbon prezent in apa de mare si productia simultana a hidrogenului. Tot procesul este electrochimic, dupa care amestecul de gaz se scurge intr-un reactor special, in care, gratie utilizarii unui catalizator cu continut de fier, se formeaza hidrocarburile lichide – combustibilul.

In prezent se cunoaste despre primele teste ale instalatiei, precum si despre testarea cu succes a unui avion de mici dimensiuni care a fost propulsat cu ajutorul acestei surse de energie sintetizata.

Oamenii de stiinta estimeaza ca costul combustibilului astfel produs va fi de aproximativ 0.8 – 1.6 dolari pe litru.

apa in combustibil

In prezent au fost dezvoltate procese si echipamente tehnologice pentru transformarea apei de mare in combustibil in mod stationar, pe sol, dar in viitor, dezvoltatorii vor sa se concentreze pe realizarea unei instalatii care sa poata fi montata pe o nava in miscare.