Deja stii ca statul la birou te omoara. Avem insa o veste buna. Chiar daca nu este o modalitate de a contracara efectele provocate de toate acele ore petrecute la birou. 

Tot ce trebuie sa faci este sa te ridici si sa te plimbi in jurul acestuia timp de doua minute in fiecare ora.

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Clinic al Societatii Americane de Nefrologie, cei care au facut acest lucru au avut un risc cu 33% mai mic de a muri.

Cercetatorii au analizat datele a 3.626 de participanti de la Institutul National de Examinare a Sanatatii si Nutritiei. Ei au descoperit ca pana si cele mai usoare activitati precum urcatul si coboratul de cateva ori a scarilor sau mersul la o cafea in apropiere a facut diferenta.

„A fost fascinant sa vedem rezultatele deoarece accentul national actual este pe activitatea moderata sau viguroasa. Pentru a vedea acea lumina a activitatii am avut o asociatie cu o mortalitate scazuta, acest lucru fiind intrigant. „, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Dr. Srinivasan Beddhu.

Desigur, aceste plimbari de doua minute nu trebuie sa fie tot programul tau de fitness. Ar trebui sa fie incluse in exercitiile fizice saptamanale de doua ore.

Sursa: Mindbodygreen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.