Comasarea condamnarilor lui Nastase: Ramane cum s-a stabilit. Fostul premier ar putea sa fie eliberat peste cateva saptamani | Cap Limpede

Comasarea condamnarilor lui Nastase: Ramane cum s-a stabilit. Fostul premier ar putea sa fie eliberat peste cateva saptamani

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Adrian Nastase a scapat de suplimentul de un an la condamnarea sa, asa cum cereau procurorii. Fostul premier va executa patru ani de inchisoare, fara sa i se aplice spor de pedeapsa, dupa comasarea condamnarilor primite in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”.

Totodata, judecatorii au hotarat ca dupa 2 ani si cateva luni petrecuti in penitenciar, detinutul Adrian Nastase poate solicita eliberarea conditionata, ceea ce inseamna, potrivit avocatilor, ca fostul premier ar putea iesi in cel mult doua luni din puscarie.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, aceasta putand fi contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta Tribunalului Bucuresti care a judecat comasarea pedepselor de patru ani si, respectiv, de doi ani de inchisoare primite de Adrian Nastase in dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii” a respins astfel cererea Directiei Nationale Anticoruptie de aplicare a unui spor de pedeapsa de un an.

Adrian Nastase ramane astfel cu condamnarea de patru ani de inchisoare pe care o executa in prezent.

Prin decizia de joi, instanta a decis sa scada din pedeapsa de patru ani perioada in care Nastase a stat in penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 pana in 18 martie 2013 si din 6 ianuarie pana in prezent.

Loading...

Totodata, Tribunalul Bucuresti a dispus ca, dupa terminarea executarii pedepsei, Nastase sa aiba mai multe interdictii, pe o perioada de cinci ani.

La ultimul termen de judecata, din 28 aprilie, DNA a cerut ca la pedeapsa lui Adrian Nastase, de patru ani de inchisoare, sa se adauge un spor de un an, iar acesta sa execute cinci ani de inchisoare, dupa comasarea celor doua sentinte din dosarele „Trofeul calitatii” si „Zambaccian”.

Comasarea condamnarilor lui Nastase: Ramane cum s-a stabilit. Fostul premier ar putea sa fie eliberat peste cateva saptamani was last modified: mai 8th, 2014 by Cristian Milut

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close