Presedintele rus Vladimir Putin isi poate atinge obiectivele din Ucraina fara sa trimita trupe regulate peste granita. Va continua sa trimita pe ascuns forte speciale care sa coordoneze militiile separatiste, va discredita guvernul ucrainean si nu va recunoate prezenta rusa in evenimentele sangeroase din estul Ucrainei, crede comandantul fortelor NATO in Europa, generalul Philip Breedlove.

Potrivit unor declaratii citate de catre CBC, conducatorul militar al Aliantei Nord-Atlantice in Europa afirma ca „desfasurarea cea mai probabila este ca el (Putin) va continua sa faca ceea ce face, si anume sa discrediteze Guvernul, sa provoace haosul si sa incerce sa pregateasca terenul pentru o miscare separatista” in estul Ucrainei.

Breedlove s-a intalnit luni cu premierul canadian Stephen Harper si ministrul Apararii Rob Nicholson.

In cazul Crimeei, presedintele Putin mai intai a „negat prezenta rusa, iar acum recunoaste aceasta prezenta in Crimeea”, a spus Breedlove intr-un colocviu.

blindate

„Acelasi lucru se va intampla in Ucraina, pe masura ce timpul trece”, a adaugat el.

Conducatorul militar al NATO in Europa urmeaza sa se intalneasca marti cu seful Statului Major canadian Tom Lawson.

Pe teren, confruntari violente s-au soldat cu patru morti, luni, in estul Ucrainei, alimentand temeri cu privire la degenerarea conflictului in razboi civil.

Marti, la Kiev, Parlamentul se intruneste cu usile inchise, iar la Viena urmeaza sa aiba loc o reuniune a aproximativ 30 de ministri de Externe – inclusiv rusul Serghei Lavrov si ucraineanul Andrii Descita – in cadrul Comitetului ministerial al Consiliului Europei (CoE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.